Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy zárjam ki a világot?...

Hogy zárjam ki a világot? Hogy forduljak magamba?

Figyelt kérdés

Nem tudok koncentrálni, összpontosítani, magamba nézni folyamatosan, mélyre ásni a gyökerekhez, mert megijedek, és kizökkenek belőle. Hiperaktivitással diagnosztizáltam magam, ha egy hely(zet)be kényszerítem magam, akkor önkéntelenül menekülök a saját magamra mért nyomás alól, és nem érek el semmit, hogy érjek el bármi eredményt?

Másrészt nagyon rossz közegben vagyok, folyamatos a hangoskodás, ezzel szembe akarok menni, hogy megtanulok magamba fordulni, hogy lehet? Tehát a saját folyamataimat meg akarom érteni, mélyre menni, és látni, hogy mi zajlik le bennem.

Ezen kívül hogy mondjak le a külvilágra kiterjesztett kontrollról, és tanuljam meg magam kontrollálni?

2023. ápr. 15. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Vannak kérdéseid is? Mmint jó értelemben kérdezem, hogyan akarsz leásni, magaddal beszélnéd meg?
2023. ápr. 15. 12:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Üres vagyok, nem tudom a kérdéseket, amelyekre keresném a válaszokat
2023. ápr. 15. 14:20
 3/10 anonim ***** válasza:
gyakorolj meditációt
2023. ápr. 15. 15:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Hogy, milyen módon gyakoroljam? Mert hallgatom, de nem megy, gyönge vagyok ahhoz, hogy a hangra figyeljek mindent kizárólag
2023. ápr. 15. 19:50
 5/10 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 16. 07:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Amikor elkezdem hallgatni a meditációt, pár perc után hangulatingadozásom lesz, és abbahagyom, mert nem bírom elviselni, hogy vezetett, egy fikarcnyi nyomást se vagyok képes elviselni magamon.
2023. ápr. 16. 12:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Mert a vezetett meditáció nem igazi meditáció. Csak figyeld a légzést, és az aktuálisan megjelenő hangokat. Amikor észreveszed hogy elkalandoztál (ne minősítsd) csak egyszerűen térj vissza tudatosan a jelenbe (a légzés + hangok figyeléséhez). Az sem számít ha ingadozik a hangulatod, stb - azt is egyszerűen figyeld meg, és ne azonosulj vele. A meditációs gyakorlás lényege hogy egyre inkább jelen tudsz lenni, és egyre kevésbé szállsz el a gondolatid álomvilágába. Ezt persze rendszeresen kell fejleszteni amíg elég stabilan el nem érsz egy pontig (de hát pont ezért hívják gyakorlásnak).
2023. ápr. 16. 13:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Mert hogy lényegét is értsd kérdező a gondolataink (kondícióink) rengeteg energiát visznek el feleslegesen. Kb úgy lehet elképzelni mint egy számítógépet amin egy csomó tök felesleges program fut. Ha azt gyakorlod hogy kikapcsold a felesleges gondolat folyamatokat, akkor ez idővel egyre inkább sikerül - és az igazán fontos dolgokra több erőforrás jut (ergó jobban tudsz összpontosítani). Így elérheted amit kérdeztél. Csakis gyakorlás kérdése az egész :)
2023. ápr. 16. 13:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor miért vezetett a meditációk többsége, ha az nem igazi?
2023. ápr. 16. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Mert a hétköznapi emberek meg vannak tévesztve, és nem járnak utána a témának.
2023. ápr. 16. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!