Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetek, ha túl súlyosak...

Mit tehetek, ha túl súlyosak a problémáim,és lepattintott a pszichológusom 3 alkalom után?

Figyelt kérdés

Április 14. van. Legközelebb májusban mehetek szakemberhez. Ebben a hónapban 1x találkoztunk,pedig súlyos gondjaim vannak.

Nekem nem lenne bajom ezzel a nővel, de ha konkrétan elmondom neki,hogy halálvágyam van,hogy tud halál nyugodtan 3 hét múlva időpontot adni?

Ez normális?

Mondta,hogy menjek szakihoz. Az 1 hónap múlva tud fogadni.

Komolyan, el se hittem. Most tarthatom magamban a lelket 3 hétig.

Beszélni addig nem tudok senkivel...

Ti jártatok már így?

Nem kellene gyakrabban találkoznunk? Magánban járok hozzá..

2023. ápr. 14. 23:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:

Valamint akkor eleve el se kellett volna,hogy vállaljon.

Másik szakember se fogad hamarabb,az a baj..

2023. ápr. 15. 10:28
 12/61 anonim ***** válasza:
100%
Nem "nem érzi magát elég képzettnek", hanem nem elég képzett. Nem az ő kompetenciája, nincs hozzá jogosultsága. Csak klinikai szakpszichológusnak, pszichoterapeutának, pszichiáternek van. Mondjuk, ilyen esetben neki kéne konkrét kompetens szakemberhez elirányítania. Ha konkrét öngyilkossági szándékod van, akkor besétálsz a kórház pszichiátriájára, ebben az esetben fel kell, hogy vegyenek.
2023. ápr. 15. 10:35
 13/61 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy valaha tudok-e még őszinte lenni bárkihez is. 2 emberrel beszéltem az utóbbi 6 hónapban, mindkettő itthagyott..

Azt hiszem,ez azt jelenti, hogy jobb,ha magam maradok a problémáimmal. Nem hiszem, hogy még egy ember távozását kibírnám. Őszintén.

2023. ápr. 15. 10:37
 14/61 anonim ***** válasza:
76%

Azt kellene belátnod,hogy a saját életed a kezedbe kell,hogy vegyed.

Ő nem tudnak megmenteni.

Tudnak tanácsot adni,melletted lenni de magadnak kell kirángatnod saját magad ebből.

Ha gondolod nekem írhatsz, ha szeretnél dolgokat kiadni akkor szívesen meghallgatlak.

2023. ápr. 15. 11:02
 15/61 anonim ***** válasza:
100%
Hát meg kell tanulni olvasni a jeleket, hogy ki érdemes arra, hogy megbízzunk benne. A mimikájából, abból, hogy mennyi időt tud rád szánni, abból, hogy meghallgat-e, vagy az első levegővételnél rátér saját magára, abból, hogy betartja-e az ígéreteit, abból, hogy negatív ítéletet mond-e róla, de az se jó, ha hízeleg. A professzionális segítőben elméletileg meg lehet bízni. (Hát, kivételek akadnak ...)
2023. ápr. 15. 11:49
 16/61 A kérdező kommentje:

15!

Ez nekem magas..sajnos...Mindig is magas volt. Rendkívül zárkózott személyiség vagyok. Nincs egy barátom sem.

Most megbíztam 2 emberben,meg is égtem.

Most úgy érzem, teljesen bezárok megint. Vagy megteszem,vagy összeomlok. Ez a 2 választásom van sajnos jelenleg.

2023. ápr. 15. 12:15
 17/61 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom,hogy kiskorodban a szüleid ezt nem látták meg.

Benne vagy egy rossz körben.

Bezárkózol mert nagyon zárkózott vagy ami miatt nincsenek barátaid akik kihúzzanak ebből.

Ettől méginkább elhagyatottnak érzed magad ami fokozza az elszigetelődésed.

Valahogy kikell jönnöd ebből.

2023. ápr. 15. 12:25
 18/61 anonim ***** válasza:
100%
Keress erre is pszichológust, erre nem kell speciális szakember. Online is jó, nem kell helyit.
2023. ápr. 15. 12:34
 19/61 A kérdező kommentje:

17!

Pontosan...

2023. ápr. 15. 13:02
 20/61 anonim ***** válasza:

Van valami hobbid?

Mit szeretsz csinálni?:)

2023. ápr. 15. 13:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!