Alkohol fogyasztás okozhat hosszútávon pánikrohamokat\pánikbetegséget?
Figyelt kérdés
26 éves vagyok és nagyjából 5-6 éve szinte minden hétvégén iszok. Egy alkalommal általában 6-10 sört, néha ez péntek szombat is. voltak azért rövidebb időszakok is amikor nem ittam. Olykor hét közben is iszok akkor max 3-4 sör. Ez a ritkább. Egy fél éve vannak pánikrohamaim havi 3-4x nagyjából, okozhatja a piálás?2023. ápr. 14. 16:09
2/9 anonim válasza:
Igen,okozhatja! Az alkohol hat a központi idegrendszerre sajnos. Én is iszok hétvégente főzéskor pár pohár vörösbort :)
3/9 anonim válasza:
Igen. Alkohol az ajzószer az agynak, ugyanugy mint a cukor, koffein, nikotin, drogok, stb.
Panikbetegeknek messziröl kerülnk kell ezeket.
4/9 anonim válasza:
Szia! Igen okozhat, és még màs egészségûgyi panaszokat is tud produkàlni.
5/9 anonim válasza:
3-as, akkor a pánikbetegeknek kerülniük kell a cukrot is? Ugyanis pánikbeteg vagyok, és 3 napja elkezdtem egy liszt és cukormentes diétát.
7/9 anonim válasza:
Gratulálok. 26 évesen máris alkoholista vagy! A legtöbb ember 40-50 évesen jut csak ide, de neked sikerült már most. Segítek, a pánibetegség csak a kezdet.
8/9 anonim válasza:
100%, hogy az ivás is hozzájárul, de mivel nem minden alkesz lesz pánikbeteg, és nem minden pánikbeteg alkesz, ezért biztos, hogy nem egyedüli ok - a többi okot is fontos megtalálni és foglalkozni velük. Pótold a káliumot és társait, ne hanyagold el a lelki tényezőket sem. Egyél rendesen, menj a természetbe, ha teheted.
9/9 anonim válasza:
8-as jókat ír. Emellett még jó lehet ha beiktatsz hosszabb szüneteket az ivásban. Pl havonta 1 hétig ne igyál egyáltalán semmit. Ott vagy a szakadék szélén, de ha a havi egy hét szünetet meg tudod csinálni akkor még nem pottyansz le! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!