Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék megváltozni?...

Hogy tudnék megváltozni? Nagyon utálom azt aki most vagyok

Figyelt kérdés

Egyszerűen gyűlölöm a testem,sőt nem is a testem,inkább az egész lényem,azt ami vagyok.

Hiába vagyok vékony,baba arcú,egyszerűen gyűlölöm magam. Egy ocsmány valami néz vissza a tükörből..

Ráadásul mindenki tolja,hogy:Miért nem edzel?? vagy

Miért nem jársz el kondiba/futni/úszni stb? Lehet segítene rajtad.

A válaszom az lenne,hogy azért mert nem lesz arany a szrból. Csak persze ezt soha nem mondom ki,mert akkor mindenki egyből háborogna..

Anyám folyamatosan azzal jön,hogy nekik is volt régen bajuk,mégis élnek.

De minek kérdezi,hogy mi a bajom,ha nem érdekli? Egyfolytában azt hajtogatja,hogy soha senkitől nem kérek segítséget,meg hogy ha segíteni akarnak,akkor fogadjam el. Ma pl a fejemhez vágta,hogy ezért tartok ott ahol tartok. Tény,hogy ha segíteni akarnak,akkor elhajtom őket,vagy pedig a következőket "mantrázom" :Nem tudom,nem értem,nem megy,hiába próbálom úgysem fog menni, és ehhez hasonlók.

Szeretnék változtatni,de nem tudom,hogy hol kezdjem.

19/L

2023. ápr. 13. 21:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Engem érdekel, mi a baj a testeddel, mi nem tetszik? Ha gondolod, irhatsz is.
2023. ápr. 13. 21:57
 2/6 anonim válasza:

Szia! Mindenki úgy tökéletes, ahogy van!!! Kifejthetnéd jobban, hogy mi a probléma. Ha más testalkatra vágysz, akkor először fejben kell elkezdeni a változást, utána pedig sportolj (persze a sport jókedvűbbé és egészségesebbé is tesz). És ne gyűlöld magad, mert így ki fog téged tiszta szívből szeretni? Csak magadra számíthatsz és te vagy saját magad legjobb társa, szerelme, barátja. Hidd el hogy szép vagy!

Puszi és ha gondolod írj!

2023. ápr. 13. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Engem meg az érdekelne, hogy mi történt veled valójában. Tipikusan úgy viselkedsz mint akit gyermekként zaklattak, de az emlékei még mélyen zártak, még a lelke nem engedi fel az eseményeket..
2023. ápr. 13. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
öngyűlölet-főleg testi mögött mindig tragédia áll.
2023. ápr. 13. 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Tehát, ha jól értem a helyzetet, akkor a testedet és a személyiségedet is meg szeretnéd változtatni. Előre szólok, hogy mindez amit most írok semmit nem fog érni akkor ha nem akarsz ténylegesen tenni a változásért.

Kezdjük ott, hogy edzeni ilyen korban fontos, mégha vékony is az ember mert az erőnlét megőrzéséhez és a mentális fittséghez is szükséges tényező a sport valamilyen formája. Attól még nem leszel kaki mert vékony vagy, igenis lehet izmot építeni, csak ehhez megfelelően táplálkozás(nem kell kalóriát számolni meg ilyenek), alvás és mozgás szükséges. Egyfajta önbizalmat és önfegyelmet is szerzel azzal ha valamit rendszeresen csinálsz és élvezed. Fontos, hogy az ember megtalálja a neki megfelelő sportot amiben sikeresnek érzi magát szóval a helyedben szétnéznék milyen lehetőségek vannak és kipróbálgatnék egy pár dolgot amíg nem tetszik meg valami.

Ezek után rátérhetünk a személyiség témájára. Na már most a leírásod alapján úgy érzem, hogy félsz segítséget kérni másoktól, ez miért van azt csak te tudod. Tudni kell mikor és kitől érdemes segítséget kérni/fogadni. Akiben jobban megbízol azoktól bátran merjél segítséget kérni, ha meg valaki önként ajánlja fel ne habozz elfogadni.

Remélem tudtam segíteni

2023. ápr. 13. 22:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyszerű a képlet: szeresd magadat és kész.
2023. ápr. 13. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!