Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan fogadjam el hogyha...

Hogyan fogadjam el hogyha elcsesztem az életemet?

Figyelt kérdés

Kb. 3 éve nem érzem hogy önmagam lennék de nem kértem segítséget mert szégyelltem. Azóta családomon, rokonokon kívül nem találkoztam, beszéltem semmit azon kívül "szia, hogy vagy? jól, köszönöm és te?" semmit.

Nem tudom miket csináltam az elmúlt 3 évben halvány emlékeim vannak róla, de annyit tudok hogy most mindenki bolondnak meg depressziósnak tart és ez nekem szégyen, ebből hogyan jöjjek ki? Próbáltam kimagyarázni hogy nem azért zárkózok el mert depressziós vagyok (egyébként tényleg nem), agorafóbiám van. De az is kínos. Nem beszélgetek inkább senkivel erről. Azért mégis mintha több önmbizalmam lenne mint azelőtt mert most már ha akarom , ha nem néhány dolgot muszáj felvállaljak, pl. hogy pszichiáteri kezelésre szorulok. Sokáig titkoltam és nem akartam belátni de rájöttem hogyha valamit én magam jelentek ki akkor könnyebb mintha mástól hallanám vissza. Ez van, nem tudok mit kezdeni a múltammal, az csak akkor szűnik meg létezni ha vele együtt én is.

2023. ápr. 12. 05:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem cseszted el, de azt jól gondolod, hogy segítségre van szükséged. Ebben semmi szégyellnivaló nincs, sőt. Többeknek lenne, mint ahányan élnek vele. Jobb lenne az életminőségük.

Olyan, mintha nem mennénk fogorvoshoz, mert szégyelljük, hogy nem tudjuk megoldani. Szerintem ez is hasonló. Felelős döntés a reszedrol. És hallgattál a saját belső hangodra, ami mindennél fontosabb. Keresd a saját utadat és megoldásaidat, amíg meg nem találod.

2023. ápr. 12. 06:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Semmi szégyelnivaló nincs ebben, csak borúsabban látod a helyzetet, mint amilyen valójában. Az agorafóbia és a szorongás egyéb formái rendkívül gyakori az egész világon. Jól ismert, és jól kezelhető, gyógyítható dolgok. Kérj orvosi segítséget, ki lehet ezekből jönni, kár volna tovább szenvedni vele szótlanul.
2023. ápr. 12. 09:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is döglődöm az életemben, és én pl. néha úgy tudom legyőzni a depressziót okozó tehetetlenségérzetet, hogy azt mondom magamnak, hogy ok, akkor most lemondok a boldogságról, vagy a szexről, vagy a sikerről. Ettől megkönnyebbülök, és kicsit tisztább fejjel tudok gondolkodni a megoldáson. Mondjuk nagy előrelépésem nem volt még.

A kérdésedben az a félreértés, hogy szerintem ne gondold úgy ,hogy egy végleges állapot, amiben vagy. Mindenkinek lehetnek néha kritikus életszakaszai, te most kaptál egyet a nyakadba. Persze, nem hiányzott. Jó, ha eljutsz terápiára. Ne szégyelld, valakinek a fogai rosszak, valaki meg depis.

50f

2023. ápr. 12. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!