Így is felírna nyugtatót a háziorvosom? (Többi lent)
Szóval volt egy elég buta tinédzser korszakom amikor elég rendesen ment a drogozgatás, gyógyszerezés és ezekkel nagyon is tisztában van a háziorvosom, de ennek 1-2 éve már vége.
Az utóbbi időkben viszont lettek olyan problémáim, ami miatt én indokoltnak érzem, hogy felírassak magamnak egy gyengébb nyugtatót (benzodiazepineket értek ez alatt, pl alprazolám, klonazepám stb). Főleg alvászavar miatt.
Szerintetek ilyen múlt ellenére megtudnám beszélni vele, vagy felejtsem el? Egyáltalán mit kell mondjak az orvosnak? (Még soha nem kértem tőle semmi ilyesmit, nem tudom mit kell ilyenkor csinálni)
"Egyáltalán mit kell mondjak az orvosnak?"
Nem kell mondani semmit előkapsz a zsebedből egy kis aprót és felírja.
Ugyanúgy elmondod neki, hogy mik a panaszaid, mibt amikor gyomorgörcseid vannak vagy fáj a torkod.
Ha felemlegeti a korábbi drogozásodat, akkor elmondod neki, h annak már évek óta vége.
Majd írd meg kerlek, h kaptál-e gyógyszert és milyet!
Ha nem ir a doki, akkor meg javaslom a MagneB6 Álom nevü, vény nélküli gyógyszert, az is hó altató, nekem bevált.
Alprazolam, klonazepam nem alvászavarra való. Szorongásra, depresszióra, ocd-re, bipol, borderline stb zavarokra adják, általában antidepresszáns mellé kiegészítő kezelésnek. Nem altatók. Szóval a "szarul alszom doki" nem eredményezi majd, hogy felírja ezeket neked. Legfeljebb azt mondja szedj melatonint, vagy felír valami Z -típusú altatót.
Xanaxot úgyse ad erre :D
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó, tévedés, benzodiazepineket szoktak felírni alvásproblémákra is, nem egy ismerősöm kimondottan alprazolámot, de nyílván inkább a gyorsabban ürülő fajtákat írják erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!