Elmebeteg gondolataim vannak, mit csináljak?
Szóval, 17 éves vagyok, és kb. fél éve tapasztalom azt, hogy néha random brutális dolgokat képzelek el a fejemben. Például valamelyik nap elképzeltem azt, hogy mi lenne / hogy nézne ki, ha kinyomnám valakinek a szemét egy tűvel, vagy mi lenne, ha hason rúgnék egy terhes nőt meg ilyenek... (Ezeket konkrétan vizuálisan elképzelve látom)
Teljesen nyugodt embernek jellemezném magam, nem vagyok az agresszió híve, nem is szeretem az agressziót, nem nézek gore videókat stb... Viszont ezek a gondolatok, ezek ellenében elég gyakran előjönnek a fejemben. Sokszor még én is megjedek azokon, hogy miket el nem képzelek. Semmi kényszert nem érzek, hogy ezeket a szörnyű dolgokat megtegyem, sőt ezek még engem is elborzaztanak. Fogalmam sincs, hogy ezek miért képzelek ilyeneket, de kifejezetten zavaró ezzel együttélni.
Nincs nagyon semmi inger, ami ezeket a gondolatokat kiváltaná nálam, szimplán csak úgy előjönnek. Pl.: Ma láttam Instagrammon egy majmot egy felhőkarcoló erkélyén ülni, és elképzeltem azt, hogy mi lenne, ha valaki lelökné.
Mit évő legyek, hogyan szabaduljak meg ezektől a gondolatoktól?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!