Okozhatnak-e hormonális zavarok kevert szorongásos és depressziós zavart?
Jelenleg erős kevert szorongásos és krónikus depressziós zavar van nálam diagnosztizálva, pánikrohamokkal. Az lenne a kérdésem, lehetnek-e a hormonális zavarok okozta tünetek ezek? Én eléggé kétlem hogy ettől lennék szarul folyamatosan ilyen szinten, pláne hogy ismerem magam hogy hogy érzem magam épp, viszont apám erősködik hogy csak a hormonok.
Kíváncsi vagyok mit gondoltok erről.
18/F
Okozhatnak, pontosabban szerepet játszanak. Inzulinrezisztencia, pajzsmirigy probléma egyaránt kihatással lehet ezekre, sőt bizonyos vitaminok erős hiánya is.
Aki diagnosztizált el kellett volna küldjön ilyen jellegű vizsgálatra is, hogy kizárják a szervi okokat.
Ettől függetlenül klinikai szakpszichológus felkeresése erősen ajánlott, terápiát elkezdeni nagyon fontos. Autogén tréning, mindfulness, jóga, meditáció, hipnózis, mind alkalmas lehet a kezelésben és még sokan mások.
Apukádnak lehet nehéz szembenéznie ezzel, nem tudja hogyan kezelje, vagy egyenesen úgy éli meg, hogy kudarcot vallott a nevelésedben, mert nem érzed jól magad. Lehet neki is van mit feldolgoznia.
Gyógyulást kívánok!
#pszichológus
Voltam egyszeri alkalommal kórházban is, egyik hosszabb rohamom után. Ott volt minden vizsgálat. Vérnyomás, véroxigén, vércukorszint, labor, EKG, CT, röntgen, neurológia, nemrég volt MR is, de minden lelet jó volt. A pulzusomat is szoktam mérni okosórával, az is teljesen rendben van. Kezelésre járok, a pszichiátert meg is kérdezte apám hogy lehet-e szó hormonális zavarról, amit a leleteknek megfelelően a pszichiáter kizárt. Ennek ellenére ragaszkodik a hormonokra, mert a neten olvasott valamit erről, meg szedet velem milgammát hogy az majd segít mert ő is azt szedte amikor becsípődött a dereka és olvasta hogy jó is lehet ilyenekkor. De a pszichiátert akkor hiába kérdezte meg hogy mi a véleménye ha miután kizárta is ragaszkodik.
Én meg tartok tőle hogy annyira rátámaszkodik hogy hormonálisak a rohamjaim hogy úgy gondolja a pszochiátriai út rossz és igazából ott csak félrediagnosztizáltak a roham végett de a roham csak hormoni gondok miatt van és én meg nem vagyok olyan rosszul csak a rohamok vannak amik miatt ráparáztattam magam. Közben meg nagyon szarul vagyok, és úgy érzem inkább a rohamokra hagyatkozik minthogy az érzelmi énemre.
Jól látom, hogy 18 éves vagy? Ez már az a korosztály, aki eldöntheti, hogy nem fogja beszedni a Milgammát csak úgy, mert az apja ragaszkodik hozzá.
A neten találni minden gondolatra egy cikket vagy írást, tehát, ha azt akarja olvasni, hogy hormonális, akkor arra is fog találni.
Ettől függetlenül te csak legyél benne biztos, hogy a pszichiáter a jó irány, az lenne a legszuperebb, ha mellette pszichoterápiát is csinálna veled, nem csak a gyógyszereket felírja.
Apukádat meggyőzné egy másodvélemény? Vagy egyébként is szkeptikus az érzelmi alapú betegségek terén?
A kettőtök kapcsolata milyen? Elmehettek olyan terápiára, ami során a közöttetek lévő kapcsolatra/dinamikára néztek rá.
Az is jó kérdés, hogy miért alakult ki ez a betegséged? KIÉRT alakult ki ez a betegséged?
Jelenleg tegnap voltam kontrollon, emeltek az adagokon meg a mennyiségen, hogy legalább a rohamok megszűnjenek. Következő kontrollra jobban kell elvileg már hogy legyek, ellenkező esetben be kell feküdjek
1-2 hétre. Pontos diagnózissal megyek majd pszichológushoz aki majd mondja az alapján mi lenne nekem a megfelelő terápia.
A családdal voltak gondok régebben. Az adta az alapját az egésznek, aztán nem tudtam eljutni pszichológushoz hónapokig és most vagyok itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!