Lehet valaki úgy is borderline sz.zavaros, hogy nem teljesülnek a kritériumok?
Amit a 12-es mond, az bevett szokás. Sokszor ráírnak valamit a papírra, hogy írhassanak gyógyszert. Nekem az orvosom mondta, hogy igazából mindegy milyen betegségről van szó. Vannak tünetek és van rá gyógyszer.
Én nem is azt szedem, amit a könyv szerint kellene. Nekem más jött be.
Mond valamit a szakirodalom, de aztán az orvosok meg tudják, hogy minden ember más. A pszichiátria az egy ingoványos terület. Ez nem olyan, hogy X bajod van amire Y a megoldás.
Itt pl. depressziód van, amire működhet a szertralin, paroxetin, fluoxetin, bupropion, stb, stb, stb. Hogy ebből melyik lesz ami neked a jó, az lottó. Statisztika és kizárásos alapon választanak gyógyszert.
Sőt, lehet, hogy egyszerre több betegség is igaz rád. Azért az elsöprő többségnek egy mix szokott lenni. Elég ritka az, hogy valakinek pl. színtiszta depressziója van és semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!