Trauma kezelésnél segíthet a világtól való elzárkózás?
A traumákat meg kell oldani, nem pedig a szőnyeg alá söpörni. Ha így teszel, akkor évekkel később vissza köszön, ami majd az őrületbe kerget. Pánikbetegség/depresszió/ szorongás. Kérdés az, hogy mekkora krízis helyzet az, amit most átélsz?
Van-e a környezetben olyan, akivel meg tudod ezt beszélni?
A másik kérdés amit fel kell tenned magadnak, hogy valóban barát-e az, aki degradálja a problémáidat? Úgy gondolom, neked támogatásra lenne szükséged, nem pedig felesleges bántásra.
Nem voltak hangulatingadozásaim. Jól voltam. De barátom olyanokat mond ami azt válltotta ki. Én úgyérzem, hogy a pszichológus foglalkozik velem és segít. Jól haladunk. Már jó kedvem is volt. De barátom segíteni akart és olyat mondott ami mindent felforgatott.
A problémám olyan mint egy hegy. A pszichológus segít és lépcsőfokról lépcsőfokra vezet le. Barátom viszont lelökött a lépcsőn és lezuhantam a hegy oldalán. Most úlyra visza kell találnom a lépcsőre. Amit mond igaz. Az a megoldás. De még nem voltam felkészűlve rá, hogy ezt megértsem és elfogadjam.
Nekem nemrég volt egy traumám, amit még a mai napig sem dolgoztam fel teljesen. Teljesen normális szerintem, ha nem akarsz emberek között lenni, mert én sem akartam. Mikor beütött, egyszerüen felálltam a baráti társaságomból, ki a koliból, el az egyetemről, ameddig a lábam vitt. Kerestem egy kivilágítatlan padot, elzárva minentől, és ott ültem egy órát. Nem tudtam volna jópofizni a többiekkel, ha ott maradok, biztosan rájuk is rájuk ragasztom a depimet, vagy éppen elkezdtem volna kiabálni velük. Nem sokkal később el is költöztem abból a szobából valami random indokkal, de valójában egyedül akartam lenni, és megpróbálni feldolgozni a történteket.
Az az igazság, hogy úgy érzem, sosem fog sikerülni teljesen. Bár ma már alig látszik rajtam, mégsincs nap, hogy ne gondolnék vissza, és most is, hogy ezt leírom, ne menne tele könnyel a szemem. De hidd el, minden nap sgy kicsivel jobb lett/lesz. Akikkel az elején összevesztem, ma újra barátok vagyunk, és éppenhogy megerősítette a barátságunk, hogy nehéz helyzetben is itt voltak mellettem, mégha akkor nem is akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!