Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy 6 éves nem érti a...

Ha egy 6 éves nem érti a viccet(nem mindig),az tényleg bajt jelent?

Figyelt kérdés
Megsértődik rajta olykor,sok mindent komolyan vesz.Ezt csak most hallottam,hogy még az autizmus jele is lehet.A lányomról van szó.Mondjuk gyerekként én is ilyen voltam.

2023. márc. 22. 03:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A gondolkodás bizonyos szintjei később alakulhatnak ki.

Érdemes lehet gyerekpszichológus véleményét megkérdezni például.

2023. márc. 22. 05:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nincs humora. Lányoknál ritkább az autizmus. De ha komoly lenne a baj, akkor azt te már tudnád róla évek óta.

Amúgy ma már inkább autizmus spektrumról beszélünk. Pont azért, mert nem egységesek a tünetek, nem mindenkinél minden jelentkezik, és nem egyforma súlyossággal.

Önmagában emiatt felesleges aggódni. Sok esetben a felnőttek sem értik a viccet.

2023. márc. 22. 06:40
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Vagy a te vicceid borzasztóak, ha jól értem őt kritizálod és szerinted ez vicces. Felvilágosítalak, ezt basztatásnak nevezik, nem pedig viccnek.
2023. márc. 22. 06:42
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
A 3.dik válaszolónak igaza van!
2023. márc. 22. 06:55
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
A Te vicced arról szól, hogy megbántod a saját lányodat? Akkor kivel is van a probléma?
2023. márc. 22. 07:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy egy hat éves feltétlenül érti már az iróniát, és egy csomó elvont fogalmat. Ehhez még nem elég érett az agyuk általában véve. Mint ahogy írod: sok mindent komolyan, vagy szó szerint vesznek, főleg, ha komoly arccal közölnek velük valamit, amiről te tudod, hogy vicc, de ő nem fogja ezt felfogni, mert hisz még a felnőtteknek/ a felnőttekben.

Szóval ebben az esetben - véleményem szerint, és úgyis, mint közel harminc év tapasztalattal gyermekközösség közelében - nem a hat éves értelmi színvonalával van a gond.

2023. márc. 22. 07:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen semmi baj vele. Az én kislányom is ezt csinálja de csak azért mert mindenki nevet egy régimódi viccen ő meg nem tudja hogy miért. El magyarázom neki és kész😊pl. Hol található Moha... Páfrány mellett. Na ő nem ismerte ezt a mesét így nem is tudta hogy most mit nevetünk.. Nem a gyerekkel van a gond nyugi.
2023. márc. 22. 07:08
 8/12 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem nem. Én 37 diplomásként se értem egyik másik felnőtt nyakakatekert vicceket.
2023. márc. 22. 07:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem én szoktam vele viccelődni 😃Csak feltűnt,hogy gyakran megesik ez.Köszönöm a válaszokat.
2023. márc. 22. 07:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én konkrétan tanultam óvónőként, hogy a gyerekek nem értik a cinizmust és a pejoratív vagy átvitt jelentéseket, honnan is értenék. Értem, hogy pont azért gyanakszol autizmusra, mert ők később sem értik ezeket, de hatévesen még bőven belefér a lányod az egészséges óvodások korcsoportjába, szóval szerintem nincs okod aggodalomra csak emiatt, de ha mást is észlelsz vagy netán kétségeid vannak, akkor tényleg egy gyerekpszichológus segíthet a vizsgálatával és diagnózisával. Az is lehet, hogy egyszerűen az is lehet, hogy túlérzékeny, de azzal is érdemes jobban foglalkozni, mind azért, mert hiányos önbecsülés, önbizalom eredménye lehet, mind azért, mert iszonyat megnehezíti szegény kis életét, ha az élet minden kihívásától személyesen sérül, ugye. A szakemberes kivizsgálás jót tehet, pláne, hogy mindig lehet másod- és harmadvéleményt is kikérni más szakemberektől, ha netán az első szakvéleménye nem tetszik vagy kétségeket kelt benned. Szerintem. Óvónő.
2023. márc. 23. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!