Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy a B-klaszte...

Miért van az, hogy a B-klaszteres személyiségzavarosok akarva akaratlanul is destruktívak?

Figyelt kérdés

A kérdés inkább elméleti/filozófiai, és természetesen akadnak kivételek.

Megfigyelhető, hogy a legtöbb B klaszteres személyiség nemcsak magára, hanem a környezetre is káros tud lenni. Szétvernek családokat, kapcsolatokat, gondolkodás nélkül megbántják a környezetüket, még akkor is ha nem akarják, nem tervezik, nem szándékosan teszik.

Az is helytálló állítás, hogy míg egy átlagos ember a konliktusokat igyekszik elkerülni, addig egy B klaszteres konkrétan keresi és generálja.

Mit gondoltok, miért van ez?

2023. márc. 16. 09:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Pontosan, mindenki szenved. Azonban ennek vannak szintjei. Ha jól értem akkor a te olvasatodban mindenkit abuzálnak, kihasználnak fizikailag, mentálisan, szexuálisan esetlegesen, vagy más módón keserítik meg az életét. A helyzet az, hogy ez az a szintű szenvedés ami sokunknak jutott. Ez nem egyenlő egy normál környezetben felnövekvő gyerekével. Emellett genetikailag örökölhető rá a hajlam, ugyanúgy mint számos más hasonló spektrum zavarnál.

Ami anyádat illeti sajnálatos, hogy így viselkedik. Biztosítalak sokunk egyáltalán nem viselkedik így másokkal, én sem. Mindenkinek a személyes döntése és felelőssége, hogyan bánik másokkal. Egy mentális zavar nem azt jelenti, hogy ok nélkül bunkódkoskodhatsz. Remélem egyszer kialakul valamiféle jóindulat és megértési szándék az érintett emberekkel kapcsolatban azontúl, hogy a tudatlanság termőtalaján fikázzuk azokat akiknek szarabb az élete.

júl. 2. 16:21
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
11 Na es a B klaszteresek iranyabol a felenk, nem teatralisak fele erzett empatiaval mi van? A vegtelenul mely duhkitoreseitek, majd a gazlangozas... igen, ismerem az empatikus "keszsegeiteket".
júl. 2. 21:46
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
*vagy a szelektiv amneziatok es a valosag lehazudozasa a csillagos egrol...
júl. 2. 21:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Sajnálom hogy ilyen tapasztalataid vannak. Kívánom, hogy ez megváltozzon a jövőben.
júl. 3. 21:32
 15/15 anonim válasza:

“ Pl. van egy teljesen átlagos szituáció (számodra), de egy borderline-nak ez "fenyegetést" jelen, és feszültséget/szorongást kelt benne, ezért támadó jelleggel reagál..így a te szemedben a semmiből generált konfliktust.”

Azt hiszem én is Borderline vagyok. És valóban, gyakran meghökkennek amilyen intenzitással, agresszióval reagálok bizonyos helyzetekben. De azokat a helyzeteket teljesen őszintén úgy érzékelem mint maximális veszélyhelyzet amiben szemét módon támadnak, vagy ki akarnak teljesen csinálni vagy meg akarnak verbálisan alázni vagy le akarnak alacsonyítani, mások előtt megszégégyeníteni esetleg saját szórakoztatásukra támadnak engem. tehát a létezésem érzem veszélyben, úgy érzem teljesen el akarnak tenni láb alól azzal, hogy mentálisan leépítenek szándékosan és ilyenkor feljogosítva érzem magam, hogy maximális durvasággal és intenzitással reagáljak.

Szerintem az a gyerekkori tapasztalataim eredménye amikor is sokat szívattak suliban, gúnyolódtak majd nevettek hangosakat rajtam, és hasonló szituációk még mindig ugyanazt a veszélyérzetet generálják bennem és komolyan feljogosítva érzem magam még a fizikai agresszióra is ha nem állnak le.

aug. 28. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!