Mi történt velem? 18/F
Nos. Nekem nagyon nehéz gyermekkorom volt. Sőt most is elég nehéz a helyzetem.
Érettségi előtt állok. Nagyon nehéz helytállnom 0 családi háttérrel szinte. Depressziós, pánikbeteg súlyosan traumatizált vagyok. Pszichológushoz járok.
Az iskolában nincsenek barátaim. Magamra hagytak a barátok, folyamatosan zaklatott az egyik, már abbahagyta mert egy külsősnek bele kellett szólnia.... Az osztályfönőköm folyamatosan megalázott, pszichológusom szerint azért mert mögöttem nincs családi háttér, ezáltal bármit megtehetett amit akart.
Nincsen családom, anyám paranoid skizofrén, szerintem többet nem kell mondanom.. apám 2010 óta se hír se semmi.
Védelembe voltam véve, de nem akarok véleményt alkotni a magyar gyermekvédelemről.
Mostanság kollégiumot erőltetik, itteni kollégiumban lehetne maradni hétvégén, de nem akarok menni. Nagyon félek, hogy bántani fognak vagy kipcznek, ezt nem bírnám már ki.
Kérdés lényege: Rengetegszer indulatok kapnak el. Öngyilkos vagy bosszú indulatok, fájdalmak, pánikrohamok. Alig tudok gondolkodni tisztán, legszivesebben feladnám az egész életemet, vagy az egész iskolát. (Hiszem azt, hogy suli után jobb lesz, nyári szünetben tudtam koncentrálni magamra, de mióta suli van csak a magánnyal és az utálattal szembesülök) Rengeteget sírok, örjöngön nagyon fájnak a traumák, nem tudok tiszta tudatban élni.
Egyáltalán nem mindegy, hogy 8 általánosa vagy érettségije van. Óriási különbség a munkaerőpiacon, a legtöbb álláshoz előfeltétel az érettségi.
Kérdező, ha a tanéved megvan, tehát kibekkeled májusig, utána az érettségit még akár később is leteheted, ha most nem menne (sajnos akkor valszeg pénzbe kerül), de ha most nem jutsz el a májusig akkor az egész évet kezdhetnéd elölről, az meg sokkal nehezebb. Ilyenkor meg már mindenkit elrugdosnak az érettségiig, ha bejár. Én ezért gondolom, hogy érdemesebb most már vegigcsinálni, legalább májusig, sőt még egy tavaszi szünet is beleesik, szóval igazából már csak hetekben kell ezt mérni, hiszen már március közepe van. Utána az érettségire már csak be kell menni egy-egy napokat. Aztán vagy sikerül, vagy nem, újrapróbálni akarhányszor lehet (pénzért).
Először is próbáld meg valahogy az érettségit kettesre megcsinálni.
A pszichológus mennyire segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!