Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen az élet egy bipoláris...

Milyen az élet egy bipoláris zavaros emberrel?

Figyelt kérdés

Majdnem fél éve együtt járok egy lánnyal, még nem élünk együtt, de sokat vagyunk egymásnál, sok időt töltünk együtt, már egymás családjainak is bemutattuk egymást, együtt képzeljük el a jövőt.

Nos kb másfél hete megosztotta velem, hogy korábban is járt már pszichiáternél (évekkel ezelőtt), de az utóbbi hónapokban ismét úgy érezte, hogy szüksége van rá, és egy hónapja kb megkapta a diagnózist, hogy bipoláris zavara van. Én ebből egyébként semmit nem vettem észre, visszagondolva néha tényleg szélsőségesen viselkedett, de ezt álmomban nem gondoltam volna. Elmondása szerint szerette volna "tartani" magát előttem, de most érezte úgy, hogy itt az ideje, hogy elmondja.

Nagyon szeretem őt, nem szeretnék emiatt szakítani. Viszont az a a nagyon egyszerű, normális élet képe, amit szerettem volna magunknak a jövőben, úgy érzem elúszik.

Jár valaki hasonló cipőben? Mit tanácsoltok, mit tennétek a helyemben? Hogyan tudnám őt segíteni?

Mindkettőnknek komoly, felelősségteljes munkája van. Amióta megosztotta ezt velem, másfél hete, napjában többször rám ír, hogy ugye szeretem-e még, meg nem-e fogom elhagyni, ilyesmik. Próbálom támogatni, és minden empátiával felelni ezekre, de azért hosszútávon nem szólhatnak erről a napjaim, hogy őt nyugtatgassam..

huszas éveink végén járunk mindketten

2023. márc. 7. 21:22
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Én 10 éve vagyok a párommal, ezen kívül több más mentális problémával küzdök, sokszor én sajnálom őt, de annyira szeret hogy nem zavarja vagyis a szeretete erősebb és segít a nehéz időszakokban, elég egy ölelése és megnyugszom. Az ő elmondása alapján nem mindig egyszerű de nem lehetetlen ha a szeretet igazi erős és örök!
2023. márc. 7. 23:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Idén leszünk 6 éve együtt.Bipoláris vagyok.

Ha eddig minden jó volt, akkor mit számít ez a diagnózis?

2023. márc. 13. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha kezelteti magát és tesz a stabilitásáért, akkor van jövője a kapcsolatnak. Nem lesz egyszerű, mert lehet neked kell majd felügyelned, hogy szedje a gyógyszereket. Ha szedi a gyógyszereket, akkor stabil marad, ez az egyik kulcsa ennek az egésznek.
2023. márc. 15. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!