Más is utálja a hangot a fejében vagy én kezdek megőrülni?
Szerintem az normális, ha valaki "megbeszéli a dologokat magával". az, hogy ennyire kritikus vagy magaddal szemben és hajlamos az önostorzásra viszont nem egészséges.
Tudatosítanod kell magadban, hogy ez nem jó. Védd meg magad a "hanggal szemben". Pl. "tudod, hogy ez nem reális, ha kedveled, keresd - lehet ő is pont ezért nem keres va"azért mert egyszer elaludtam reggel nem vagyok lusta szar, bárkivel megesik, havonta egyszer bárkinek becsúszhat 1 ilyen nap". Tudatosítsd, hogy a "negatív hangnak" nincs igaza. Szerintem ez a tipikus áldozatot akarsz csinálni magadból és szapulni magadat. Lehet, hogy a szüleid kritikusak veled szemben? Magamon is azt veszem észre, hogy gyerekkoromban sok indokolatlan szidalmat kaptam, ezért ha szidalmazom magamat, ez egyfajta ismerős érzés, és az ismerős dolgoktól valahogy "otthonos érzés" támad benned annak ellenére, hogy az adott dolog az negatív. Egyszerűen gondolatban "legyints meg azt a hülye hangot" és mondd meg neki, hogy megint irreálisan gondolkozik, kifogásokat keres és nincs igaza. Hiszen ahogyan leírtad, ezzel te is tisztában vagy.
Esetleg ha szükségét érzed, hogy ezt valakivel kitárgyald, menj el pszichológushoz. Már az is nagyon sokat segít, ha valaki vak ül és ítélkezés nélkül meghallgat! Ha kimondod ezeket, még nyilvánvalóbbá válik, hogy a "negatív énednek" nincs igaza.
akkor tisztázzuk. MINDENKi hall hangot a fejében.
DE van egy gát amitől nem annyira erősen halljuk többnyire.
HA ez sérül akkor van baj.
Nem tudom a jelentését, vagy a miértjét, de előttem egész jól leírták.
De, hogy ne érezd magad egyedül nekem is van egy ilyen gonosz izém. Rendszeresen, ha valamit elcseszek akkor már egyből duruzsol, hogy egyértelmű, hogy elrontom, hiszen ilyen béna is vagyok... Stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!