Visszaélés miatt elvett gyógyszereket örökre eltiltják, vagy van esély későbbiekben igényelni, ha szükséges?
Ha egy függő pl túladagolta magát, vagy öngyilkosságot kísérelt meg nyugtatóval, akkor jó eséllyel megpróbálják leszoktatni róla. De miután kikerült a kórházból, senki nem ellenőrzi, hogy mit szed be. Mégha zárójelentésre rá is írják, hogy nem javasolt a nyugtató szedés, a kedves beteg elmegy egy magán pszichiáterhez, hogy gondjai vannak, és receptekkel fog távozni. de manapság még a háziorvosok is minden szíre-szóra felírják a nyugtatókat.
Az okosabb emberek mindent elkövetnek, hogy leszokjanak ezekről a szarokról. A benzodiazepin nyugtatók (frontin, xanax, rivotril, stb) rosszabbak, mint a heroin. Nagyon komoly pusztítást végeznek az agyban, és súlyos elhúzódó tüneteket okoznak. Ezek lényegében kábítószerek. Semmit nem oldanak meg, de teljesen tönkre tudják tenni az embert. Tudom, függő voltam, alig bírtam lejönni róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!