Miért mondja máshogy valaki a szerette halálát mint ahogy történt?
Falumbeli srác huszonévesen Ausztriában autóbalesetben elhunyt. Frontálisan ütközött egy kamionnal. Az ottani (én is ott éltem) híradó szerint azonnal meghalt a helyszínen, a helyiek is ezt mondták, mindenki. A magyar hírekben is ez volt. Az özvegye otthon a faluban, meg mindenhol azt mondta a kezdetektöl, hogy mentöhelikopter vitte el a férjét és kórházban van. Napokig ezt mesélte, majd utána, hogy 1 héttel késöbb hunyt el a kórházban. Azóta is mindenki ezt mondja otthon, így tudják, ezt hiszik el.
Nem értem a dolgot. Miért kellett, kell máshogy ezt elmondani? Miben jobb ha helikopter vitte el és a kórházban halt meg, mint az igazság? Nem értem a pszichológiáját meg azt, hogy a mai napig, évekkel késöbb is tartják magukat ehhez. Talán már ök is így emlékeznek az egészre.
Nem pálcát akarok törni felettük, csak tudni szeretném mi ennek a pszichológiai oka.
Lehet, hogy így védte magát attól, hogy a férje meghalt. (Tudat alatt reménykedett abban, hogy a "kórházban" meggyógyítják.)
Talán még nem gyászoltál sose..ne ítéld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!