Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A mentális betegekkel rosszul...

A mentális betegekkel rosszul bánnak az intézetekben?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, semmiről nem dönthetnek a betegek, mert az ápolók meg az orvosok által van meghatározva, hogy mikor kelnek, esznek, fürdenek, fekszenek, számítógépet csak keveset használhatnak (ha egyáltalán használhatnak [mert ez sem biztos]), nem hagyhatják el az épületet (legfeljebb kísérettel), családtagjaikkal, rokonaikkal, ismerőseikkel ritkán tarthatják a kapcsolatot (van, aki egyáltalán nem, mert senki nem érdeklődik, mi van vele), gyógyszereket kell szedniük, ha pedig ellenszegülnek, akkor fizikai rögzítést hajtanak végre rajtuk, majd leszedálják őket. Ez igaz? Így működik az élet az intézetekben? Ha tényleg ilyen bánásmódban részesülnek az ott lakók, az maga a pokol!

2023. jan. 29. 22:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
14%
10, intézetbe nem azok kerülnek akik felelősséget tudnak vállalni a tetteikért. Ha te kiskorú voltál, a szüleid hozzá kellett, hogy járuljanak a kezelésedhez. Nagykorúként pedig saját magadnak. Kivéve ha képtelen vagy belátni a valóságot.
2023. jan. 30. 09:22
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
Bocsi, nem olvastam, h kifejezetten intézetekre van a kérdés korlátozva. Ott mondjuk tényleg jogos lehet a gyógyszerezés, de szerintem ott is vannak bőven túlkapások.
2023. jan. 30. 09:26
 13/14 anonim ***** válasza:
89%
A magyar társadalom sajnos képtelen elfogadni hogy a mentális zavarral élő emberek is emberek. A legtöbbjük ugyan úgy dolgozik, gyereket nevel, tanul. Csak szüksége van gyógyszerre és egy kis támogatásra. Pl egy bipoláris amikor mániás sokkal többet dolgozik, tele van ötletekkel. Stb.
2023. jan. 30. 10:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a mentálisan beteg emberek elsöprő többsége nem közveszélyes. Csak amikor híre megy 1-1 komoly esetnek a sajtóban, akkor egyből az a kép jön le a mentálisan beteg emberekről, hogy veszélyesek, kiszámíthatatlanok, stb.

Aki zártra kerül, az több mint valószínűleg azért van ott, mert nagyon rossz állapotban van, és nem tudna a normális világban élni rendesen beállított gyógyszerek nélkül.

Én bipoláris vagyok: dolgozok, tanulok, stb. Ha nem mondom el, akkor az életbe rá nem jön senki, hogy gyógyszereket szedek.

2023. febr. 3. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!