Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi baja lehet a huszonéves...

Mi baja lehet a huszonéves lánynak? - Kb. 5 évesnek felel meg az élettapasztalata, pl. alap tárgyakat nem ismer fel, szavakat nem érti, egy könyvről ránézésre nem tudja miről szól, alig beszél (magáról semmit).

Figyelt kérdés

Mintha 5 éves lenne - Mikiegeres pulcsi, gyerek ruhákban jár, nincs szókincse, keveset beszél (magáról semmit), alap szavakat nem érti (pl. a "tilos" vagy a "titok" szerinte ugyanazt jelenti), ha betűzök valamit, nem tudja leírni (pl. sajt = esaejté), alap tárgyakat nem ismer fel.

Mindezt huszonévesen - mi lehet a baj vele?

2023. jan. 28. 15:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg értelmi fogyatékossággal él.
2023. jan. 28. 15:05
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Értelmi fogyatékos. Manapság így mondják polkorrekten, hogy értelmileg akadályozott, de lehet, hogy azóta van még polkorrektebb szó. Ez az állapot nem korfüggő.
2023. jan. 28. 15:05
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez kimaradt a leírásból: Tegyük fel, hogy nem értelmi fogyatékos - mi más lehet a probléma?

Sok értelmi fogyatékost ismertem (anyum ilyen helyen dolgozott), tehát azt az állapotot felismerem, itt másról van, pl. Ha kérdezek tőle valamit, bájos mosoly, összeszorított száj (gyakorlatilag ez a válasz), majd kétségbeesett arckifejezés (mert nem találtam ki), mély levegő, aztán válaszol.

2023. jan. 28. 18:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak részlegesen. Ennek is vannak fokozatai. Nyilván van olyan aki teljesen nonverbális, van aki magasabban funkcionál.
2023. jan. 28. 18:34
 5/18 A kérdező kommentje:

Normális iskolába járt, van érettségije, jogosítványa, vezet (akiket én ismertem, valami hiányzott).

Értelmi fogyatékosság helyett nem valószínűbb egy trauma (pl. gyerekkori zaklatás, esetleg baleset), vagy nem lehet, hogy a szülőkkel van baj, akik gyereknek nevelték, és még most is úgy kezelik?

2023. jan. 28. 19:02
 6/18 anonim ***** válasza:
Itt valami nem stimmel. Ez a kettő így együtt (érettségi, jogsi és alapszavak nem értése, írási képtelenség) nem fordulhat elő. Honnan tudod, hogy van érettségije és jogsija? Még súlyosan nagyothalló lehet, de arról tudnál.
2023. jan. 28. 19:18
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad írni sem tud rendesen, keveri a szavakat és 5 éves szintjén van. Most akkor melyik? Mert ahogy az előző is írta, a kettő nem lehet egyszerre.
2023. jan. 28. 20:29
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Autista
2023. jan. 28. 22:32
 9/18 A kérdező kommentje:

"Ez a kettő így együtt (érettségi, jogsi és alapszavak nem értése, írási képtelenség) nem fordulhat elő."

De, mint kiderült, sajnos igen, a magyarázat nagyon is egyszerű, a szülők GYEREKET AKARTAK, és még mindig úgy kezelik, mintha 5 éves lenne, konkrétan nem hagyták felnőni, AMELLETT NEM BESZÉLTEK VELE, NEM MUTATTAK MEG ALAP TÁRGYAKAT, EZÉRT NINCS SZÓKINCSE ÉS ALAP ISMERETE.

2023. febr. 7. 07:54
 10/18 anonim ***** válasza:
Nananananana, eddig még valósnak tartottam a kérdést, bár lehetetlennek a helyzetet, de hogy egy érettségizett, jogosítvánnyal rendelkező huszonéves azért nem ismeri a hátizsákot vagy a kalapácsot, mert a szülei nem mutatták meg neki, mondanám, hogy ezt mással hitesd el, ne velem, de mással se fogod, mert ezt ember nem hiszi el!
2023. febr. 7. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!