Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért alszom el nehezen ilyenkor?

Miért alszom el nehezen ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vasárnap mindig nehezen alszom el, mert hétfő reggel 4:40-kor kell kelnem, mivel ilyenkor járok vissza kollégiumba.

Általában mindig eltudok aludni, de nagyon nehezen, 2-3-4 órákat forgolódok az ágyban, mire TALÁN eltudok aludni..

Egyébként pedig a vasárnapot leszámítva mindig hamar elalszom, nincs semmi probléma.

Szerintem tudat alatt bennem van, hogy 4:40-kor már kelnem kell és bestresszelek emiatt, vagy nem is tudom mi lehet..

Hogyan tudnék ilyenkor is hamar elaludni? Mi miatt lehet ez?

2023. jan. 22. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért van,mert ha bár nem is érzed,de tudatalatt stresszelsz.

Tudod miért aggaszt a 4:40-es kelés? Vagy nem is inkább a kelés a baj,hanem félsz,hogy elkésel? Vagy nem érzed jól magad a kollégiumban?

2023. jan. 22. 15:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Az aggaszt, hogy kollégiumba kell lennem ahelyett, hogy itthon lennék.

Nincs bajom a kollégiummal, 5. éve kolis vagyok és már megszoktam magát a kolit, de ilyenkor mindig nehezemre esik vissza menni, mert itthon sokkal jobban szeretek lenni.

2023. jan. 22. 15:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez lesz a gond. Az otthoni környezet sokkal komfortosabb számodra,ami természetes!

Próbáltad már kicsit otthonosítani a kollégiumi szobádat,hogy ha vissza is mész,ne essen annyira nehezedre a dolog?

2023. jan. 22. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Végül is jól látod az okot. Egyébként sok emberben van ilyenfajta szorongás utazás előtt.
2023. jan. 22. 17:48
 5/6 anonim válasza:
100%

Szia! 3 éve vagyok kolis, és velem is ugyanez van. Alapvetően nem panaszkodhatok a kolira, mert tiszta, viszonylag csendes is, de valahogy nem tudom kényelmesen érezni magam, mint itthon, ezért en is utálok visszamenni.. Minden egyes alkalommal rá kell lelkileg készülnöm😅

Viszont én is az otthonosítást tudom javasolni. Mióta mindig saját ágyneműt viszek, meg számomra kedves dolgokkal rendezem be ott a környezetem, azóta sokkal jobb.

2023. jan. 24. 07:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Vigyél olyan dolgokat,amik viszik magával az "illatát" az otthonodnak,szobádnak. Mondjuk egy takarót,vagy hasonlót,ami megszívta magát vele. Én nyaralásokon vittem magammal ilyen tárgyakat,hogy ha honvágyam is van,akkor annak olyan kellemes,nyugtató az illata,és máris jobb a hangulatom. :)
2023. jan. 24. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!