Van olyan ember itt aki abba hagyta a mentális betegségeire a gyogyszer szedést és azóta még jobban van mint előtte?
Elmondom a kis történetem.
Drogazgattam minden féle kristályt,speedet és mikor jöttem le a cuccoról paranoid tünetek jelentkeztek. Aztán egy cuccos hétvége után mintha valami fejbe csapott volna és elkezdetek a tünetek jozanul is megmaradni. Igazából ami jelentkezet józanul elképsztő belülről jövő gyülölet. A nagy "okos" orvosok paranoid skizofréniát állapítottak meg. Elkezdtek belém injekciókat nyomkodni amitől már 110kilóra híztam 80ról. Ha bennem van a gyógyszer akkor egésznap 12órában kényszer gondolataim vannak. Míg nem kaptam a gyógyszert nem voltak tévképzeteim és most azt vettem észre hogy amikor nem kapom akkor neha tévképzetek jelentkeznek lehet azért mert nem is vagyok skizofrén. Szeretném abba hagyni a gyogyszer szedést lassan 3 éve szedek is gyogyszert meg injekciót is kapok. Teljesen elvagyok keseredve. Kérlek segítsetek. Mit tanácsoltok?
Sajnos drogok ki tudnak váltani skizofréniát, pszichózist. Hogy azt hogy lehet visszacsinálni, nem tudom.
Ha a gyógyszer nélkül kevésbé vagy rosszul, akkor menj el egy másik pszichiáterhez és mondd el neki.
Idézlek: "paranoid tünetek jelentkeztek", "elkezdetek a tünetek jozanul is megmaradni". Ezekből teljesen logikusan következik az, hogy paranoid skizofrénia (de ha nem is skizofrénia, akkor perzisztens delúzív (paranoid) zavar). Az arra hajlamosaknál tudnak ilyet okozni a drogok, kristály meg speed főleg.
Ha nem tetszenek a gyógyszerek amiket most kapsz, akkor kérj másikat! Rengeteg antipszichotikum létezik. Én bipoláris zavarra kell szedjek, és 5-6 félén átmentünk a dokimmal, mire megtaláltuk a klozapint (Leponex) amitől nincsenek durva mellékhatásaim.
Mindenképpen szedd be a gyógyszert. Skizofréniában nem csak téveszméid vannak, hanem a kognitív képességeid is kárt szenvednek. A gyógyszerek azért vannak (a pszichózis kezelése mellett), hogy ne épülj le szellemileg teljesen.
Az orvosok meg jót akarnak mindenkinek. Erre esküdtek fel.
Alvásra kérhetsz esetleg trazodont vagy mirtazapint (ezek altató antidepresszívumok, amik csak nem olyan meredekek mint egy olanzapin vagy kariprazin)
Amúgy nem értem, hogy minek írtak fel neked két antipszichotikumot 6-os? Oké, az olanzapin az jól fejbever. Reagilát adnak paresztéziára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!