Testnevelés felmentés nemi erőszak miatt?
Figyelt kérdés
Tavaly nyáron nemi erőszak áldozata lettem és emiatt nem bírom elviselni ha a szüleimen és a legjobb barátomon kívül valaki hozzám ér, fizikailag rosszul leszek és pánikolok. Eddig egész jól elkerültem az ilyen helyzeteket, de most bejelentette a testnevelés tanárunk hogy az elkövetkező órákon párosával fogunk birkózni. Konkrétan belepusztulnék, ha akarnám se tudnám megcsinálni mert az első gyakorlat után sírva rohannék a wc-re hányni. A tanárnő nem hiszem hogy megértené ezt, valószínűleg azt hinné csak kitalálom hogy ne kelljen csinálnom a gyakorlatokat. Az sem hiányzik hogy faggatni kezdjen, és hirtelen empátiával árasszon el, vagy hogy ne adj isten elhiresztelje minden tanárnak. Szóval a kérdés adott, hogyan tudnék ez alól felmentést szerezni? Iskola pszichológus adhat?2023. jan. 20. 13:04
1/24 anonim válasza:
Háziorvoshoz mennék, ha vele jobb a kapcsolat, biztosan tud olyan papírt írni, amin nem konkretan ez van rajta, de tuti elfogadják felmentésnek.
2/24 anonim válasza:
Végső esetben aznap nem mész suliba, szülő igazolhat pár napot, vagy a fenti említett háziorvos is kiírhat.
3/24 anonim válasza:
Jarsz terapiara? Pszichiateri javaslattal biztosan megoldhato, de akarmilyen tragedia is tortent veled, sajnos nem hiszem, hogy csak ugy bemondasra elengednenek tesirol. De ha orvosi javaslat van rola, akkor biztos.
A tanart koti elvileg a titoktartas, tehat ilyen bizalmas informaciot nem adhat ki rolad. De gondolom a javaslatban benne lesz az majd, hogy miert nem tesizel.
Iskolapszichologus nem orvos, de a pszichiater igen.
4/24 anonim válasza:
Ki is találtad, az itt a téma. Mert ha téged megerőszakolnak, akkor nem írkálgatod még anoniman sem. Sőt, még csak megemlíteni sem említed.
5/24 anonim válasza:
Ha ennyire komoly a PTSD, akkor lehet, pszichésen kellene kezelni.
Lesznek az életben olyan szituk, amikor nem fogod tudni ezt irányítani...
Könnyített tesi esetleg?
6/24 anonim válasza:
Női birkózás a testnevelésórákon? Na ilyet még nem hallottam! Aligha szerepel a Nemzeti Alaptantervben!
7/24 anonim válasza:
Ekkora kamut... Mi az, hogy nem értené meg? Meg ez azért nem így működik... Feljelentés, látlelet, pszichoterápia... Valamiről csak van papírod,amit meg tudsz neki mutatni, vagy pszichológus ír egy szakvéleményt és kapsz felmentést. Azt a sulit is megnézném, ahol birkózás van egy átlag tesiórán. Ezt egyértelműen kitaláltad. Fogalmad sincs, hogy egy ilyen helyzet hogy néz ki a való életben.
8/24 anonim válasza:
Édesszivem, lehet, hogy valami emos tini tumblr oldalán így néz ki a nemi erőszak utáni élet, de a valóságban nem teljesen. Nyilván tettetek feljelentést, aligha oldható meg, hogy a suliban egy tanár se tudjon róla, ha részletekről nem is, de arról biztosan tudnának, hogy történt valami. Terápiára járnál ilyen állapotban, és a pszichológus segítene abban, hogy pl. egy ilyen helyzet hogyan oldható meg, vagy ezer más helyzet a suliban, ami kellemetlen helyzetbe hozna (mert nem csak a birkózással lenne problémád, ha ezt tényleg átélted volna). Ha a tesin nem tudsz birkózni, akkor kaphatnál felmentést, ha viszel a pszichológustól egy papírt erről. Valószínű nem egész tesiről kapnál felmentést, hanem csak a birkózásról. Kapnál helyette valami más feladatot. Nálunk is így volt, amikor a sulinkban ilyen történt.
9/24 A kérdező kommentje:
Na EZÉRT PONTOSAN EZÉRT nem mentem se a rendőrségre, se pszichológushoz, se sehova! Mert ott is csak azt kapnám hogy jaj biztos csak kitaláltad! Fogalmad sincs igazából milyen ez! Hát bocs rohadjon meg mindegyikőtök aki ezt írta. Hihetetlen hogy emberek feljönnek erre a SEGÍTSÉGKÉRŐ oldalra az egójukat fényezni azzal hogy pfú ma is lebuktattam egy kamut de fasza gyerek vagyok huhhh hát én aztán mindenkin átlátok. Lehet hogy veletek vagy valakivel akit ismertek vagy a médiában x eset volt. És akkor már mindenki más akinél nem az volt hazudik??? Csak gratulálni tudok.
2023. jan. 20. 14:45
10/24 anonim válasza:
Te beteg vagy... Nem csak az állítólagos némi erószak miatt lenne nagy szükséged arra a terápiára. Amiatt meg külön szégyelld magad, hogy ilyesmivel trollkodsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!