Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért gondolok ilyen dolgokra?

Miért gondolok ilyen dolgokra?

Figyelt kérdés
Esténként, amikor nem tudok aludni és csak csendben fekszem a sötétben, sokszor nagyon rossz dolgokra gondolok. Szeretteim halála jut eszembe, elképzelem milyen lesz majd ha el kell altatni a kutyám, vagy megfordul a fejembe mi történne, ha a férjemmel vagy valamelyik családtagommal baj esne. Ezekre nem direkt gondolok, csak úgy jönnek, van, hogy annyira beleélem magam, hogy el is sírom magam. Nagyon rossz, és szinte mindig ez van, amíg nem tudok elaludni. Mit tegyek, hogy ne gondoljak mindig ilyenekre? Próbáltam már magamra erőltetni jó gondolatokat, de én egy negatív ember vagyok sajnos, mindig a lehető legrosszabb dolgok jutnak eszembe önkéntelenül.
2023. jan. 18. 08:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az egyedüllét, a sötét hozhatja elő.

Lelki hátterét pszichológus tudhatja.

Mindfulness, autogén tréning segíthet.

2023. jan. 18. 08:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Én a saját halálomról szoktam fantáziálni így lefekvés előtt, mondjuk arról szívesen, mert szeretek arra gondolni, milyen ha agyonvernének, vagy leszúrnának az utcán stb.
2023. jan. 18. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!