Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen mentális probléma...

Ez milyen mentális probléma lehet?

Figyelt kérdés

Tanulással kapcsolatos problémáról lenne szó: 8 éves korom óta van egy olyan problémám, hogy ha nem dühítem fel magam, akkor nem tudom megtanulni a tanulnivalót. Csak akkor tudok valamit megtanulni, ha idegbeteg vagyok, és őrjöngve csapkodom az asztalt. Azóta 13 év telt, de ez nem változott. Mi lehet a probléma? Kérek mindenkit, hogy normális, és kulturált válaszokat írjon.

21/F

Utóirat: SNI-s tanuló vagyok.

2023. jan. 15. 08:15
 1/2 anonim ***** válasza:
13%

Az ön által leírt probléma lehet, hogy tanulási zavarral küzd. A tanulási zavarok olyan mentális problémák, amelyek az ember képességét, hogy megtanulja és megértsék az ismereteket, befolyásolják. A tanulási zavarok különböző formában jelentkezhetnek, és lehetnek örökletesek, vagy a környezeti tényezők miatt alakulhatnak ki.

A leírt probléma, ami azt jelenti, hogy a düh és az idegesség segítségével lehet tanulni, jellemző lehet a Diszfunkcionális Tanulási Stílusra, ami egy olyan tanulási stílus, amelyben a személynek külső körülményekre van szüksége, hogy elérje a tanulási céljait, és a stresszt vagy az érzelmi állapotot használja motivációs eszközként.

Az ön által leírt problémával kapcsolatban javasolnám, hogy keresse fel egy pszichológust vagy egy neuropszichiátert, aki segíthet meghatározni a pontos tanulási zavar típusát, és megfelelő terápiás megközelítést javasolhat.

2023. jan. 15. 08:38
 2/2 Senior Séf ***** válasza:
A test energiaközpontja a mellékvese. Ez látja el a testedet kortizollal ami elengedhetetlen az ébrenléthez s az agy megfelelő működéséhez. . Ha azonban kifárad, kevés kortizolt termel, ilyenkor kell valami düh, harag, vagy egyéb stresszforrás, ami megfelelő mennyiségű kortizol termelésre készteti.
2023. jan. 18. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!