Érdemes lenne elmenni pszichológushoz?
Tavaly nyáron elmentem a háziorvosomhoz, hogy végezze el a jogosítvány megszerzéséhez szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálatot. Ő azonban először pszichológushoz akart elküldeni, mert Sajátos Nevelési Igényű tanuló vagyok, tanulási zavarok, nehézségek miatt. Ezután elmentem egy üzemorvoshoz, aki megcsinálta az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot. Miután meglett az alkalmassági papír, egyből mentem az autósiskolába beiratkozni. Viszont hamar rájöttem, hogy lehetséges, hogy mégis el kellett volna mennem pszichológushoz. Ugyanis nehezen értem az anyagot, emiatt lassan haladok. Viszont tartok attól, hogy nem találnak alkalmasnak, viszont nagy szükségem lenne a jogosítványra.
21/F
(első és harmadik vagyok)
Így már jobban értem, köszi!
Viszont: a kivizsgálás gyerekeknél a pedagógiai szakszolgálatoknál (régen nevelési tanácsadó néven futott) történik. Itt vizsgál gyógypedagógus és pszichológus, utóbbi IQ-t mér általában. Mivel neked SNI státuszod van, így elvileg ilyen vizsgálaton már átestél.
A jogsis dolgokkal nem vagyok képben, nem tudom, hogy ott milyen plusz vizsgálatot kérhetnek ilyen esetben, de téged kellett, hogy vizsgáljon pszichológus, amikor az SNI-t megkaptad. Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor kérdezd meg a háziorvosodat, hogy ő milyen vizsgálatra gondolt, amikor pszichológushoz akart küldeni, mert én őszintén nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!