Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetek boldog magányosan?18F

Lehetek boldog magányosan?18F

Figyelt kérdés

sosem voltak barátaim, érettségi kapujában veszem észre hogy ez a magány érzés olyan mint egy betegség elrohaszt belülről. Pszichológushoz járok, 4 öngyilkossági kísérletem volt, ezeket a depressziókat a magány erősítette fel.

Nem tudom mit tegyek sírni tudnék.

2023. jan. 8. 14:10
 1/7 A kérdező kommentje:
Barátkoztam amúgy. Sőt nyáron úgy nézett ki lesz egy hasonló gondolkodású barátom. Első pár tali után így cserben hagyott mint a sicc. Pedig szívem lelkem beleraktam, feláldoztam értem magamat. Nem is merek már barátkozni állandóan családok. De magánnyal nem tudok mit kezdeni. Itt valós út csak az öngyilkosság?
2023. jan. 8. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:
34%

Bár a magány lehet nehéz időszak, az embereknek képesek lehetnek boldog lenni önmagukban is, függetlenül attól, hogy másokkal vagy magányosan élnek. A boldogság egyéni dolog, és mindenki másképp éli meg.

Ha úgy érzed, hogy a magány a depressziód oka, akkor fontos, hogy olyan tevékenységekbe és kapcsolatokba kezdj, amelyek boldoggá tesznek és elterelik a figyelmed a magánytól. Lehet, hogy ez új hobbi, sportolás, közösségi tevékenységek, vagy akár csak egy jó beszélgetés egy baráttal. Emellett fontos, hogy a depressziód kezelésére is koncentrálj, és ha szükséges, kérj segítséget pszichológustól vagy más szakembertől.

Lehet, hogy a magánytól való megszabadulás nehéz feladat lehet, de ha kitartó vagy és készen állsz a változásra, akkor sikeresen meg tudod oldani a magányt és boldogabbá válhatsz. Ne feledd, hogy a boldogság nem múlik a körülményeken, hanem az önbelátáson és az önértékelésen. Te magad is képes vagy boldog lenni, függetlenül attól, hogy másokkal vagy magányosan élsz. Emlékezz rá, hogy van segítség, ha szükséged van rá, és sose szégyelld, ha szakemberhez fordulsz. A legfontosabb, hogy tudd, hogy nem vagy egyedül, és hogy van remény a javulásra.

2023. jan. 8. 14:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ. Mostanság egyre többet gondolkodom azon,hogy játszanom kéne ismét a gépen valamit. Pszichológusom ellenzi, de ez segítene. Neten rengeteg online barátom van, de sajnos ők nem olyanok... Velük csak játszom, úgy különösebb érzelmi támogatást nem nyújtanak.

Én jelenleg eléggé kivéreztetve érzem magam. Barátkoztam mondom a nyáron, volt egy durván 2 hónapos laza barátság egy olyan ember,aki szinte a klónom.. Teli találatnak hangzik. De sajnos csak hangzik, azt ezt követő 2 hónapban én mindent beleadtam,aztán rácsudálkoztam, hogyha valakinek 2 napig tart mire választ ad nem vagyok neki fontos. Ez van,ezt kell szeretni. Az a baj hogy ez már sokadik. Nem hiszem hogy nekem lesz-e barátom,vagy barátaim. Én nagyon jószívű voltam,de úgy érzem mintha áttapostak rajta. De nem lehet haragudni rájuk,ő döntésük. De nagyon fáj.

2023. jan. 8. 14:35
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem miért pontozzátok le a #2-t.

Egyébként a magány nem mindenkinek való, de valakinek kimondottan. Ezt csak elkell fogadni, hogy valakinek nem baj ha egyedül van. Végülis előnyei is vannak. De valaki meg egyenesen kapcsolat függő.

Próbálj meg nem ennyire rágörcsölni, mert ezt megérzi a másik ember és kerülni fog. Menj el olyan munkahelyre ahol korodbeliek dolgoznak (+/-10 év) és ott úgyis kialakul legalább valami felszínes barátság, amire aztán lehet építeni. Mivel ennyire fiatal vagy az, hogy egyedül maradsz-e, csak rajtad múlik.

2023. jan. 8. 16:09
 5/7 anonim ***** válasza:
40%
Mintha magamat látnám,dettó sose voltak barátaim,az a pár is cserben hagyott. Sokszor az a negatív hangulat,hírtelne könnybe lágyad a szemem,. Nem bízok a kapcsolatokban sem félek belekezdeni,a cserben hagyások,hűtlenségek annyira nehéz megbízni valakiben stb. Mindennap csak arra gondolok lesz még jobb valaha?.. L
2023. jan. 8. 16:50
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Szokj hozzá a magányhoz.
2023. jan. 9. 03:22
 7/7 anonim válasza:
57%
Hat nem lesz konnyu eleted az biztos. En 32 vagyok. 20 eve semmilyen emberi kapcsolatom nincs. Eros gyogyszerekkel kordaban lehet tartani, hogy ne old meg magad vagy masokat.
2023. jan. 13. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!