Miért nem tudom megvédeni magam?
Gyerekkoromban ha csúfoltak egy idő után már nem szóltam vissza, nem szóltam senkinek... Később se lett jobb a helyzet ha valaki kiabál velem elsírom magam, nem kiabálok vissza. A konfliktusokat kerülöm minden áron, mert úgy érzem soha nem győznék egy veszekedésben.
Nem is érzem magam ugyanolyan értékűnek, mint a többi ember, hanem rosszabbnak mindenkinél.
Feszült vagyok emberek között akár egy boltban is vagy bárhol ahol többen vannak. Próbálkozok magabiztosnak tűnni vagy legalábbis, hogy az idegesség, szorongás ne látszódjon, nem tudom sikerül e... De közben tudom, hogy ez csak a látszat, mert ha nem is mutatom, könnyen meg lehet bántani és sok minden rosszul esik.
Úgy utálom, hogy ilyen vagyok arra gondolok, hogy így felesleges élni, bármit is csinálni, mert soha nem lesz sikerem az életben, mindig le fognak nézni. Eszembe jut minden nap, hogy lehet megérdemlem a halált, hogy öngyilkos legyek...
Velem van a baj de nem tudtam soha se változtatni pedig szeretnék.
Bocsi, hogy ilyen önsajnáltatós lett de hátha van valakinek valami tanácsa...
Ne haragudj, de szeretnem elozetesben megkerdezni, hogy ez a te kerdesed volt-e:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Ott ugyanis kiderult, hogy a kerdezo valasz nelkul lepontozza az erdemi valaszt, es nem szeretnek igy jarni.:)
Nos, talán pont azért, mert pszichésen nem tetted túl magad a kiskori traumákat.
Most mennyi idős vagy? Mennyi idővel ezelőtt történtek az elsők?
3: Most vagyok 23 éves kb. 11-12 éves koromban kezdtek csúfolni.
Nem hiszem, hogy túl tettem magam rajta de egyáltalán lehetséges ez?
És most már az zavar a jobban, hogy én vagyok az aki nem tett semmit ellene, nem szólt senkinek, tehát én is hibás vagyok, magamnak nem tudok megbocsátani...
4: Ha másokkal történik rossz azt se szeretem, könnyen megsajnálom az embereket, tudom mennyi kegyetlenség van a világban sajnos... Ezért is nem szeretem már a híreket olvasni/nézni, eszembe jutattja milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek.
#2: "itt amúgy is szeretnek az emberek lepontozni még a hasznos válaszokat is."
Ez mar itt is kiderult az iment.:)
Szia!
23 éves vagyok,minden eggyes leírt szavad,mintha én írtam volna.
Elis gondolkodtam,nem e én írtam ide ezeket,és lehet megfeledkeztem rólla!
Minden ami van veled,énis UGYAN ABBAN szenvedek mai napig.
Amit senkinek nm mertem el mondani,mert szégyeltem.
És a családom felé probálom azt mutatni hogy milyen erős is vagyok,ami persze nem igaz.
És ha a múltamban volt egy olyan kis apro apro tortenet mikor megvedtem magam vagy valami ilyesmi,vagy 1000 szer elmeseltem mindenkinek.
Sokszor van,hogy ejjel lefekszem,es behunyom a szemem es a megtortent konfliktusokat elkepzelem,hogy megvedem magam.
Regen mikor konfliktusba utkoztem valakivel egyszeruen olyan volt mintha a belsoreszeim ossze szorultak volna,es melegseg kapott el.
Es a testemnek mintha nm tudtam volna parancsolni ,vagy a szam kinyitni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!