Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen személyiségzavarra...

Milyen személyiségzavarra utalnak az alábbi jellemzők?

Figyelt kérdés

1. konok, makacs, elszigeteli magát a társadalomtól, emberektől, ismerősökben, rokonokban csak a rosszat látja, azt gondolja mindenki kihasználja, alkalmazkodási képtelenség, indulatos, robbanékony, fals feltételezésekre alapozza véleményét. Haragtartó. Környezete szerint furcsa ember, idő múlva társaságát inkább kerülik, mert minden felkérést visszautasít negatív véleményre alapozva.

2. hangulatingadozás (egyik pillanatban ideges, utána vált és jókedvű), hisztis, ideges típus, rákattan egy témára és felfújja, túlérzékeny. Szűk környezete szerint elviselhetetlen, imád vitázni. (ez személyiségzavarra utal egyáltalán?)

2010. okt. 2. 10:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Most már tudsz privit írni, átállítottam a rendszert.
2010. okt. 2. 21:57
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

Ez részben illik a nárcisztikusra is, kivéve, hogy a nárcisztikus emellett még isteníti magát, minden ember a környezetében csak eszköz, nincsenek érzései, egoista, önközpontú, mások helyzetébe beleélni képtelen.

Szereti ha az emberek istenítik és elismerik (sok küzülük a zenész, orvos, akire "fel lehet nézni" és ezért választ ilyen szakmákat.

nekem volt ilyen ismerősöm, + amit a kérdező írt illettek rá.

2010. okt. 3. 17:41
 13/19 anonim ***** válasza:

nekem az első depresszió lehet (ha kórosan jelen vannak benne ezek a tulajdonságok)

a második, főleg a "játszmázás" (vitázás) miatt Borderline- nak tűnik.

2010. okt. 6. 15:49
 14/19 anonim ***** válasza:
33%

"Kedves" kérdező!

Ne akarj személyiségzavaros lenni. Mert nekem is az van, és nem túl kellemes annyit elárulhatok. Amikor naponta nyomják beléd a lítiumot, ssri-t és egy csomó antipszichotikumot elgondolkozni sincs erőd. Csak egy élőhalottá válsz. Akinek nincsenek érzései. Megmozdulni sincs erőd,. Az agyad olyan lesz mint egy betonkocka...

Am. meg ha. bebeszéled magad a személyiségzavart nem is jellemezném mert nagyon hüle ötlet. Neked komoly mentális betegséged van nem személyiségzavarod. nÚ

Vayg csakm ki akarsz tűnnia tömegből és divatból híreszteled h. te kemény mentálisan sérült emberke leghetsz. Ezért téged nem szabad bántani, megalázni.é

Meg ha választ akarsz kapni vonulj bolondokházába ne itt hablatyolja hülyeségeidről

köszíí (egy VALÓDI személyiségzavaros ember)

2010. okt. 6. 16:17
 15/19 A kérdező kommentje:
Egy barátomért aggódom. De azért köszi a választ és jobbulást...
2010. okt. 6. 16:23
 16/19 anonim válasza:
Nem lehet, hogy az első valamiféle drogproblémával küzd?
2010. okt. 6. 17:46
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
szia én pszichológiát tanulok, és szerintem ezt így ennyiből nem lehet megállapítani.nem alapoznék a helyedben a többiek wikipédiáról és saját kútfőből vett feltevéseire, mert ez nem visz előre.a helyedben inkább felvenném a kapcsolatot egy pszichológussal, akár azzal is aki itt az oldalon írt kommentet,ez szerintem többet fog használni
2010. okt. 6. 18:56
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem drogozik, az biztos. Felvetődött bennem is a kérdés eleinte, de nem.

Utolsó, úgy lesz! :) köszi

2010. okt. 6. 19:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sikerült már szakembert találnod a problémáidra? Én, adott esetben meghallgathatnálak, s ha tudok, segítek. Üdvözlettel: Gesztilla (mentálhigiénikus)

2010. okt. 6. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!