Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi bajom lehet, ha nem bírom...

Mi bajom lehet, ha nem bírom elviselni az embereket?

Figyelt kérdés

Az ilyen apróságaikat. Hogy valaki irritaltan szól vissza. Tudom, hogy nem feltetlenül miattam, hanem lehet valamitől ideges, de már az, hogy úgy szól vissza engem is irritál.

Meg minden apró hülye szokásuk. Ha az a heppje, hogy x helyre kell rakni az edényeket és ő CSAK oda akarja. Bármi apró szokás ami nem feltétlenül rossz, vagy káros, de halálra tud irritálni.

Messziről, ha valakivel nem kell együttélni az teljesen rendben van. Pl találkozok egy barátommal egy nap vagy valami. Bár akkor is hiperérzékeny vagyok arra, hogyha mindig ugyanott köt ki a beszélgetés, az ilyen apró mintáira az embereknek, meg heppjeire. Akkor annyi, hogy csak addig kell kibírni, amíg a találka tart.

De egyebként...nem megy.

2022. dec. 29. 13:59
 1/3 anonim ***** válasza:
21%

Az nem hepp ha pl. az edényeket mindig ugyanarra e helyre rakja valaki, az praktikus, így mindig tudja hol van, nem kell keresgélni, fűszereket nálunk is ugyanoda kell tenni, így automatikusan oda nyúlok ha kell valami és nem keverem össze másikkal, nem keresgélem hova tettem.

Aszociális vagy, keress fel egy pszichológust.

2022. dec. 29. 14:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Látom te is kötekedni, meg okoskodni jöttél csak...
2022. dec. 29. 15:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Az ha minden mindig ugyan ott van valóban praktikus, és ezt szerintem a kérdező maga sem gondolja, hogy ha haza megyek a cipőmet a wc kagylóba dobom, a kabátomat meg a sütőbe, mert olyan kedvem van.

Vannak dolgok amiket általában elfogadnak emberek és azokat megfelelő módon és séma szerint csinálják. Nem hiszem, hogy ez probléma, vagy bármi más.

Ha te ezt irritálónak érzed, élj ahogy szeretnél a saját környezetedben, a saját szabályaid szerint. De ha mással találkozol akkor fogadd el mások ilyen jellegű dolgait, te nem így csinálod ennyi... Az nem hiszem, hogy irritáló, hogy nem mindenki úgy csinálja, ahogy te gondolod.

A beszélgetéseket irányítani szokták. Ha egy barátommal beszélgetek, általában a téma oda köt ki amiről beszélgetni szeretnétek, vagy amit a másik szeretne megosztani, elmondani neked stb.

Vagy ha minden ugyan oda lyukad ki, akkor más barátokat kell keresni...

2023. jan. 27. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!