Paranoid személyiségzavar. Van ilyen ismerősötök? A gyerekem apja biztosan ilyen beteg, de ő nem érzi magát annak. Elviselhetetlen dühkitörései következtében elhagytam a gyerekem érdekében.
Figyelt kérdés
Visszamennék, ha kezeltetné magát, de nem érzi hogy baja van. Szerinte a pénzét akarom és kihasználom és mindenki őt bántja és érdekből keresik meg. Hihetetlen ráillik a paranoid személyiségzavar definíciója! Segítsetek, mit tehetek? Félnék visszamenni az ő szabályai szerint, mert terrorizálna. A gyerekemet is féltem. Szeretnék családot a gyerekem apjával. Lehetséges ez valaha? Nagyon várom a véleményeket!2010. okt. 1. 21:51
11/19 anonim válasza:
Bántalmazóval nem ajánlják a párterápiát, az, hogy hozzányomorodsz, nem menti meg, egyébként sem érdemes békülni, ha még mindig te vagy a rossz a szemében.
12/19 A kérdező kommentje:
Igen, tudom legbelül. Nagyon szerettem volna családban élni, a gyerekemmel és az ő édesapjával. De igaz, nem szabad minden áron. Fogalmam sincs, merre tovább. Jó helyen vagyok, szüleim mellettem állnak, anyagi biztonságom is van, csak szűkölködni fogok míg gyed-en vagyok az biztos. Ez legyen a legkevesebb. Szeretet és egészség legyen, a többi majd jön. Nem?
2010. okt. 2. 22:37
13/19 anonim válasza:
Kedves kérdező!
A paranoia ritka betegség. M.o-n kb 25 skizofrénre jut egy paranoia. És nagyon jól képzettnek kell lenni ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt, amatőrként felismerd a pontos diagnózist. Azt írod, hogy félnél visszamenni, az ő szabályai szerint, mert terrorizálna. Mit jelent az, hogy az ő szabályai szerint? Szerintem abban is van valami, hogy te is terrorizálod őt a gyerekkel, meg az elhagyással. Jut eszembe: a pszichiátriai betegek nagy része nem érzi betegnek magát. Ezért nem is mennek orvoshoz, vagy nem szedik a gyógyszereiket. Én is csak azt javasolnám a lányomnak, hogy ha fél, ne menjen vissza, főleg babával ne. Nagyon nehéz dolgok ezek.
14/19 A kérdező kommentje:
Igen, én is pont ezért vívódok. Az ő szabályai azt jelenti, hogy ő nem alkalmazkodik és az ő igényei teljesülnek, az enyémek nem. Én nem terrorizálom,mert korábban felvetettem a kibékülés lehetőségét. Ő nem érzi magát betegnek, a családja viszont látja. Nagy dilemma, a gyerekem lelkivilága kialakulásásnak iránya függ a döntésemtől...
2010. okt. 4. 18:19
15/19 anonim válasza:
Ja, utánaolvastam a többi kommentárodnak, válaszoknak.Így már egy kicsit bővebb. Engem leginkább most a szeretet felőli része érdekelne a dolognak. Mennyire szeretitek egymást, és mik azok a "jók", amik őmellette szólnak. Persze intim kérdéseket itt nem nagyon tehetek fel.Ezért jobb a személyes találkozás. Üdvözlettel: Gesztilla
16/19 A kérdező kommentje:
Szerintem mindkét részről vannak még kialvatlan érzelmek, mert nem tudunk egymáshoz állni belső izgalom vagy haragos tekintet nélkül. Nem tudunk egymással még semlegesek lenni. Jók nem nagyon történtek a terhességem óta, max annyi, hogy anyagilag mindent megtett értünk. Érzelmileg nem igazán tudja magát kifejezni. Erős elhidegülés azonban nagyon van. Terhesség alatt egyáltalán nem közeledett hozzám, nekem sem engedte...
2010. okt. 4. 18:55
17/19 anonim válasza:
Egészséges párkapcsolatban, házasságban "értelmetlen testi elhidegülésnek" nincsen helye. Értelmetlen alatt,pl.NEM orvosi, vagy egyéb nyomós átmeneti szempontokat értek. Tehát nem TARTÓSSÁ vált lelki eredetű szempontokat, és nem is azt a furcsa helyzetet, mely szerint a párok megegyeznek abban, hogy nekik szex nélkül is jó. Ez alapvető dolog, és naivitás azt gondolni, hogy enélkül is megy. Erről beszélnetek kellene szerintem, de ez csak az én privát véleményem. Gesztilla
18/19 A kérdező kommentje:
Maximálisan egyetértek. 10 hónapon át beszéltem vele, hogy lehet közeledni terhesség alatt, nem ártalmas, de az ő agya másképp fordít le dolgokat. Ilyenkor szerinte egy nő már anya... Nem tudtam sem elfogadni, sem megérteni ezt a nézőpontot. Nagyrészt ez vezetett a megromláshoz. Vele nem lehet beszélni mert "agyas". Az általa vélt helyes vélemény az élet összes területén azonban sosem reális. Ezért is gondolom hogy orvosra lenne szüksége. Csak ő épp nem így látja :( Ezt sem...
2010. okt. 5. 10:56
19/19 anonim válasza:
Ez a legnagyobb baj, az ilyen "agybetegségeknél". Az illető nem érzi magát betegnek, és ha bármilyen pozícióba kerül tönkreteszi az összes érintett életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!