Beveheti a gyógyszerét alkohollal?
Teljesen indifferens, hogy férfi vagy vagy nő, bár kétségtelenül nőnek gondoltalak, azok ilyen kis mentőangyalok. Egyik dolog, hogy meg is támadhat, ha azt képzelgi, hogy az életére törsz, de nemcsak ebben az értelemben értettem az életveszélyt, hanem hogy elemészted a saját életedet. Egy sültbolond mellett szenvedni és folyamatosan attól rettegni, hogy hogy telik el a következő 5 perc nem élet. Szép dolog a hűség, ha a másik ebben partner. De ha nem hajlandó magát kezeltetni, még ha a betegség természetéből adódóan is, akkor ő nem partner a megmentésében.
Halkan megjegyzem, hogy enyhe kamuszagot érzek, különös tekintettel a "nem lehet valami erős szer az az antipszichotikum" meg a bizarr "mikor jut belőle nekem is kóstolásnál, engem csak eltompít egy kicsit" kitételre. Egy kortynyi kóstolásból amennyi neked jut, az nem tompít el, ha meg a skizofrén élettársad gyógyszerét eltompító mennyiségben szeded, hát ott nekem több szavam nincs. De mindenesetre arra nem lehet berendezkedni, hogy valaki üdítőbe csempészve életvitelszerűen gyógyszerezheti a párját.
Hát, meglátjuk, mennyire a realitás vagy a paródia irányába alakul ez a kérdésfolyam.
"mentőangyal" 😂 mondjuk ISFJ vagyok. Vidéken élünk, itt az ellátás színvonala nagyon rossz. Csak, hogy egy pár példát említsek: egy ember felakasztotta magát a zártosztályon, delíriumban lévő alkoholista ismerőst bevitték, majd másnap közölték, hogy meghalt. Elég volt egyszer, amikor mentő vitte be, még nekem is nyomasztó volt látogatni. Idén megyeszékhelyen egy komolyabb intézményben állapították meg, hogy túl volt gyógyszerezve, ott sokat javult. Nem állandóan ilyen, csak vannak rosszabb időszakai.
Igen, volt, hogy szedtem be a gyógyszeréből kíváncsiságból. Régebben súlyos benzo függő voltam, előfordult, hogy a hatásuk alatt még több gyógyszert vettem be, na azokhoz képest ez gyenge volt.
Nem tudom en volt ido mikor rendesen pialtam reagila meg parnassan meg nebivolol meg euthyrox mellett sosem volt semmi bajom. Persze nem azzal vettem be hulye azert nem vagyok teljesen.
2 dolgot szerettem volna csak megjegyezni. Irtad hogy ez valoszinu vmi lightosabb gyogyszer. Pont nem az hidd el meg akkor sem ha "csak" 3 mg mert az a sulyanak megfelelo adag. Es hamar te probalod beadni neki ugyelj ra hogy rendszeresen kapja meg ha esetleg egy kimarad nem gaz ne akard bepotolni majd a kovi szokasost add neki. Meg ha lehet reggel kapja meg ne este. Ezeket csak azert irom mert egyreszt a gyogyszer elhagyasa sok xarsag mellett okozhat alvaszavart es akkor ugye nem tudsz pihenni masreszt pedig a reagila hajlmaos szetbaxni az alvast ha este szedjuk. Jobb ha reggel veszi be szvsz.
A masik meg hogy azert okosan mert a nok sokkal sokkal rosszabbak mint a ferfiak. Tenyleg valhat veszelyesse a szitu.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!