Egy skizofrén személy veszélyes?
Én a 20-as vagyok, én viszont személyiségzavarosként nem szedhetek / és nem is szedek gyógyszereket. Pláne, hogy nincs feltüntetve a leírásba: a felelősség csakis az orvosé.
Mert akkor ha gyilkossági / öngyilkossági gondolataim vannak, azok csak növelnék az akaraterőmet a végrehajtásához, mivel a gyógyszerek mellékhatása fáradtságot, világtól elvonulást okozhat.
Ez egy eleve bosszúállásra hajlamos személyiségre különösen erős veszélyeket hordozhat magában, a gyógyszerek alkalmazása. Mivel a személyiség nem változtatható meg "gyógyszerrel". Ugyanis az nem téveszmékből áll, hanem inkább egy gondolkodási séma, belső érzelmi világ szerint működik.
A skizofrének viszont nem áll szándékukban másoknak ártani, önszántukból. Ezért őket lehet kezelni gyógyszerrel.
És a hangokat hogy képzelhetném el, mintha valami álomból jönne a fejedbe, de hangosan? Mint valami túlvilági - hangos hang?
A gondolatok pedig olyanok, mintha valami álomképek lennének? Hiszen a skizofrének ébren álmodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!