Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek is objektíven...

Szerintetek is objektíven nézve az anime jelenség az káros?

Figyelt kérdés

Lehet hogy provokatív ez a kérdés de megkísérlem így feltenni.

Egyetértetek abban, hogy az animék alapvetően károsan hatnak a pszichére? Főleg egy tinédzser számára,aki még csak most fejlődik lelkileg és mentálisan.

Amennyi szexuális utalás meg agresszió van ezekben a "mesékben"

az már nekem sok néha.Mondom ezt 24 évesen.

Szerintem abszolút nem egészséges és úgy ahogyan van az egész ilyen jelenség cancer.

2022. dec. 20. 12:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

"Hiszen te mondtad.Fejlődni kell a művekbe,hát nem?

Itt van megalkotom tessék, ahogy rász@rok anyám sirjára.Ezzel eléggé újjat mutattam?hm?"

Nem, két dolgot mutattál, egyrészt, hogy retardált vagy.

Másrészt, ez melyik bolygón új? Az állatvilágban nincs olyan, hogy valakinek sírja van és azt tiszteletben tartják, így ebben semmi új nincs, úgy viselkednél, mint egy állat, ami az értelmi képességedhez passzol.

Egyébként amit itt logikailag akart, hogy szokatlant mutatsz, de azért mert valami szokatlan, még nem lesz új vagy nem számít fejlődésnek.

Az is szokatlan lenne, ha meztelenül járkálnál az utcán, de az sem valami új mérföldkő, mivel már feltaláltuk a ruhákat.

Rettentő ostobának kell valakinek lennie, hogy ezt ne tudja megérteni.

"Ó,esetleg nem tettszik?Akkor tudod mit?

Fasiszta vagy,mert nem tolerálod."

Nem, igazából leszarom, ha neked jó, akkor csináld, csak itt derül, hogy valaki ostoba-e, mert nem tud olyan szavakat értelmezni, mint fejlődés.

"Látod,provokálni én is tudok.De felesleges."

Nem provokáltál senkit, lejárattad magad, mert nem fogtad fel, hogy miről beszélek.

"Amúgy lenne még két érveim de fáradt vagyok már regényeket irni."

Ez sem volt érv, ez a szalmabáb érvelési hiba.

Én fejlődésről beszéltem, amit leírtál, az nem az.

Itt szimplán az történt, hogy nem beszélsz magyarul.

"Mindegy,úgy sem lesz itt semmilyen anime nézés,és pont."

Senki nem mondta, hogy kell.

Nem kell minden embernek minőségi kaja se, a legyeknek is jó a kutyaszar. :)

Ha valaki olyan szellemi szinten van, hogy a kutyaszart fogyassza, akkor hagyni kell, csak pont az a kutyaszar káros, amit te fogyasztasz és az ellen szólaltál itt fel.

2022. dec. 23. 00:06
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

:D :D :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=jlgG6jGp5BY

sajnálom, én ezen ennyire kínosan tudok csak röhögni.

kedves kérdező! lehet én vagyok deviáns, de van pár általam (és irodalomkönyvek által is) nagyra tartott mű, ami valóban tele van agresszióval, szexualitással, és egy tinédzserre károsan hathat, ha úgy vesszük. ilyen például az Iliász, az Odüsszeia, a Szigeti Veszedelem, a Bűn és Bűnhődés, a Faust, a Hamlet, a Biblia, és kb. az összes kötelező olvasmány hetedik osztály után.

hát ez ijen. de magyar népmesék is full szadisták. sőt, nem csak a magyar népmesék, hát a Piroska és a farkas is milyen egy szadista történet. grrr. de hát az ilyen történetek segítik az emberré válásunkat.

your argument is invalid. olvass vmi szépet esti mesének.

2022. dec. 27. 00:47
 23/23 anonim válasza:
82%
Mindenki az animékre,videójátékokra,zenei műfalyokra fogja a viselkedés zavart. Ez csak egy bizonyos mértékben igaz,de nem általánosítanék.. Sok emberben alapvetően ott van az ilyen olyan lelki probléma. Pl.: Születési rendellensség,gyermekkori családi trauma. És nem mindegyikük az általam felsoroltaktól lesz olyan,amilyen.. Mivel nem mindegyikük olyan jártas ezekben a témákban. Mellesleg sok olyan anime,zene,vagy videójáték van,ami elgondólgodtat,vagy felnyitja az emberek szemét valamire. Szóval lehetnek ezeknek fontos mondani valójuk is,amik tanúlságosak is lehetnek.. Például: Death Note -társadalom kritika,Akame Ga Kill - lázadás a zsarnokság ellen,Fairy Tail - a barátság s család fontossága,Naruto - eltökéltség az álmaink eléréséért.
2023. jan. 30. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!