Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Generalizált szorongásból...

Generalizált szorongásból kigyógyulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fél éve küzdök generalizált szorongással. Reggel a legrosszabb ébredéskor, szedek egyelőre Medazepamot rá, így egészen elviselhető. Estére jobb lesz a dolog.

De rettentően megnehezíti az életem. Nincs étvágyam, nem tudok enni. Gyomorproblémaim lettek. Alig tudok kimozdulni a szorongás miatt. Nehezen tudom ellátni még home office-ból is a munkám. Nincs kedvem semmihez, nem találok örömet semmiben. A pszichiáterem szerint el fog ez múlni, járok terapeutához, próbáljuk kideríteni mitől lett. Járok jógázni, januártól kevesebbet is fogok dolgozni, egyszerűen nem látom a kiutat. Valaki gyógyult ebből már ki? Nagyon elvagyok keseredve.

2022. dec. 18. 08:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Azért csak nyugtatót mert az orvosom nem túlzottan gyógyszer párti illetve azt gondolja mindenki, hogy ez nálam csak átmeneti gond.

Egyébként édesapám pánikbeteg volt ugyanebben az életkorban mint én, a testvérének szintén van mentális problémája. Amúgy minden a terveim szerint alakul, csodás életem van, jó munkám, sok kirándulás, élmény, friss házasság. De ez, mindent tönkretesz… sok volt a stressz az elmúlt években dehát ezzel sokan vagyunk így. Teljesen értetlenül állok az állapotom előtt. :(

2022. dec. 18. 11:26
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Mi szàmit àtmenetinek? Már fél éve tart és nem úgy néz ki, hogy jövőhéten megszűnik.
2022. dec. 18. 11:33
 13/20 A kérdező kommentje:
A terapeutám is azt mondja, hogy nincs komoly gond, csak át kellene állni “az egészséges állapotra.” De fél éve nem látom az utat oda. :( Mintha az olyan könnyű lenne. Pedig én aztán tényleg minden követ megmozgattam.
2022. dec. 18. 11:40
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Mindennap szeded a nyugtatót? Mert akkor hamarosan a tolerancia miatt ha nem emeled nem fog hatni. Aztán nem fogod érteni, hogy miért vagy szarabbul.
2022. dec. 18. 12:45
 15/20 A kérdező kommentje:
Az orvos napi 1-1,5-et javasolt fél évig.
2022. dec. 18. 17:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Javult a helyzet?
2023. máj. 18. 00:45
 17/20 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

nagyon sokat, majdhogynem visszakaptam a régi életem, sőt meg merem kockáztatni jobban vagyok mint voltam. :) Remélem így is marad.

2023. jún. 19. 08:51
 18/20 anonim ***** válasza:
A 16#-os vagyok, nagyon örülök, hogy jobban vagy! Mit gondolsz, mi volt, ami a legtöbbet segített?
2023. jún. 19. 12:55
 19/20 A kérdező kommentje:
Sokat dolgoztam magamon, szedem a mirzatent, jógázni járok heti 2x, többet sportolok, pszichológushoz jártam, nagyon sok mindenben megváltoztattam a gondolkodásom. Úgy szerintem összességében minden hozzájárult.
2023. jún. 19. 13:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Nagyon irigyellek.
jún. 9. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!