Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni átlagon aluli...

Mit lehet tenni átlagon aluli intellektus esetén?

Figyelt kérdés

Nem rég elementem egy pszichiátriai kivizsgálásra és ott tudtam meg ezt a dolgot. Számomra óriási kihívás megtartani egy munkahelyet, a legtöbb helyen ugyanis átlagos kognitív képességgel rendelkező emberek dolgoznak, akik intoleránsak a hozzám hasonló személyekkel szemben.

Nagyon lassan tudok bizonyos dolgokat megtanulni, ezzel pedig frusztrációt okozok a munkatársaimnak, ami pedig nálam depresszióhoz és szorongáshoz vezet. Sokszor pánikroham jellegű tünetek lépnek fel, amikor látom, hogy az adott személy, aki egy munkafolyamatra beszeretne tanítani ideges az értetlenségem végett. Ilyenkor a szívem sokkal gyorsabban ver, izzad a kezem és nagyon nagy félelem lesz úrrá rajtam.

A pszichológus, aki kivizsgált nem sok jó tanáccsal látott el. Azt mondta, hogy a jelenlegi intelligencia szintemmel is simán lehet boldogulni, a munkában és a társadalomban is.

2022. dec. 16. 14:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Kedves kérdező, te egy nagyon szimpatikus ember vagy. Veled nincsen semmi gond, ezt gyorsan tisztázzuk. Valószínűnek tartom, hogy inkább a növekedésed során nem a személyiségedhez passzolóan bántak veled. Kevesebb türelmet, nagyobb fegyelmezést, komolyabb elvárásokat támasztottak feléd, mint amit szabad lett volna. Ha erre még rájött, hogy "hiba" esetén jött a rikácsolás, a megszégyenítés, akkor nem csoda, ha egy-egy számodra nem komfortos, ismeretlen vagy ijesztő helyzetben azonnal visszacsúszol gyerekké. És úgy is reagálsz, remegsz, izzadsz, félsz, befeszül a vállad, összeszorul a gyomrod. A gondolataid pedig mindezt vissza is igazolják neked, én ezt nem tudom megcsinálni, én ezt nem értem. Ezen a meggyőződéseden kellene változtatnod, csak ez egyedül nagyon nehéz. Talán érdemes lenne egy pszichológussal átbeszélned, mit tudna neked segíteni, fiatal vagy, nem kell végigszenvedned ezzel az életedet.
2022. dec. 18. 21:54
 12/18 anonim válasza:
85%

Veled szívesebben dolgoznék mint olyanokkal akik azt hiszik okosak

Én vagyok a nemokos mérnök.

Egyébként pl a verbális készségeim kiemelkedőek

Próbáltál már olyan tesztet?

2022. dec. 21. 18:59
 13/18 anonim ***** válasza:
56%
Ne akarj többnek látszani, mint aki vagy, ne vállald túl magad, inkább legyél szerény és könnyebben beilleszkedsz, több lesz a sikerélményed is. Ha nehezen tanulsz, jegyzetelj, mert nem várhatod el senkitől, hogy háromszor is elmondja ugyanazt. Ha valamit nem értesz, kérdezz vissza akkor rögtön. Otthon olvasd át a jegyzeteidet, szükség esetén tisztázd (írd át jobban olvashatóra), egészítsd ki, emeld ki a lényeget. Ha szükséges, akkor a szakmai tananyagaidat is vedd elő és olvasd újra a vonatkozó részeket, próbáld meg otthon megcsinálni a gyakorlófeladatokat vagy találj ki magadnak gyakorlási lehetőséget. Ha az első pár hónapban belehúzol, akkor utána már nem lesz szükség ezekre a pluszokra. Ha önállóságot várnak tőled, akkor csak akkor fordulj kollegához, ha a tankönyveidben, a jegyzeteidben és az interneten sem találtál választ a kérdésedre.
2023. jan. 27. 11:13
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg kimagasló a helyesírásod, megfogalmazásod, szóhasználatod, pláne ezen az oldalon írókéhoz képest!

A gyár tényleg nem a kellemes munkakörnyezet emberileg sem, jól írták korábban, hogy érdemes más munkát keresned, ahol elfogadnak téged.

Jó, hogy terápiára jársz, már ha jársz, mert szerintem is az önbizalmaddal van a probléma, a boldogulás nem IQ-függő, hidd el! Azt jól mondta a szakember, hogy együtt lehet élni az alacsony intelligenciával, a teszt meg tényleg nem hétszentség, annyi minden befolyásolja, hogy aznap hogy aludtál, ki bosszantott föl, mennyi gyakorlatod van IQ-tesztekben, szóval ne vedd ezt az ítéletet életet meghatározónak!

Van szakmád? Van lehetőséged más munkát találni? A kollégák tényleg iszonyat stresszfaktorok lehetnek egy munkahelyen, megszoksz vagy megszöksz, meg kell tanulnod elszigetelni magad mások negatív hatásaitól, ha maradsz!

A terápia jót hozhat neked!

A pszichológusnak pedig nem hogy nem feladata a tanácsadás, de nem is adhat tanácsot! Ha tanácsra van szükséged, menj coachhoz vmi olyan céllal, hogy hogyan boldoguljak a munkahelyemen, mert az egy másik szakma! A pszichológus terapeuta és traumát old föl, megtanít élni a nehézségeiddel. A coach célokkal dolgozik, hogy elérd azt.

2023. jan. 27. 15:16
 15/18 NTBS ***** válasza:
100%
Terápia és munkahelyváltás.
2023. jan. 27. 15:21
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot mindenkinek. Ha vannak új dolgok, amit hozzá tudnátok fűzni a kérdésemhez nyugodtan írjátok le, nem csak nekem, hanem más hasonló személynek is hasznos lehet az információtok.

A 14-es válaszolótól annyit még szeretnék kérdezni, hogy vannak e esetleg olyan Coach-k, akik fel tudják mérni, hogy milyen munka lenne nekem megfelelő? Nem tudom, hogy lehetnek e olyan konkrét tesztek, ahol azt ki tudják következtetni, hogy milyen pálya való egy adott személynek, viszont jó lenne.

2023. jan. 27. 15:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy vannak, egész iparág épült már a foglalkoztatásra, azt viszont munkapszichológus végzi, több alkalmas találkozók után. Neten is találhatsz biztosan ilyen teszteket és magadat is tesztelheted, én jártam egyszer egy ötalkalmas ilyenen, sőt, többször is már, de még mindig nem tudom, hogy mi leszek, ha nagy leszek, ám mégis mind nagyon segített abban is, hogy tudjam, hogy mit nem szeretnék csinálni. Ajánlom nagyon!!!
2023. jan. 27. 21:27
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
13ast jól lepontozták pedig minden szava aranyat ér. Nekem is van olyan munkatársam, aki verbálisan jól elboldogul, sőt diplomás, de a logika nem megy neki alapvető dolgokban, lassan tanul, nem érti meg az összefüggéseket. Szóval van ilyen, alá tudom támasztani.
2023. jan. 27. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!