Mit lehet tenni átlagon aluli intellektus esetén?
Nem rég elementem egy pszichiátriai kivizsgálásra és ott tudtam meg ezt a dolgot. Számomra óriási kihívás megtartani egy munkahelyet, a legtöbb helyen ugyanis átlagos kognitív képességgel rendelkező emberek dolgoznak, akik intoleránsak a hozzám hasonló személyekkel szemben.
Nagyon lassan tudok bizonyos dolgokat megtanulni, ezzel pedig frusztrációt okozok a munkatársaimnak, ami pedig nálam depresszióhoz és szorongáshoz vezet. Sokszor pánikroham jellegű tünetek lépnek fel, amikor látom, hogy az adott személy, aki egy munkafolyamatra beszeretne tanítani ideges az értetlenségem végett. Ilyenkor a szívem sokkal gyorsabban ver, izzad a kezem és nagyon nagy félelem lesz úrrá rajtam.
A pszichológus, aki kivizsgált nem sok jó tanáccsal látott el. Azt mondta, hogy a jelenlegi intelligencia szintemmel is simán lehet boldogulni, a munkában és a társadalomban is.
Veled szívesebben dolgoznék mint olyanokkal akik azt hiszik okosak
Én vagyok a nemokos mérnök.
Egyébként pl a verbális készségeim kiemelkedőek
Próbáltál már olyan tesztet?
Tényleg kimagasló a helyesírásod, megfogalmazásod, szóhasználatod, pláne ezen az oldalon írókéhoz képest!
A gyár tényleg nem a kellemes munkakörnyezet emberileg sem, jól írták korábban, hogy érdemes más munkát keresned, ahol elfogadnak téged.
Jó, hogy terápiára jársz, már ha jársz, mert szerintem is az önbizalmaddal van a probléma, a boldogulás nem IQ-függő, hidd el! Azt jól mondta a szakember, hogy együtt lehet élni az alacsony intelligenciával, a teszt meg tényleg nem hétszentség, annyi minden befolyásolja, hogy aznap hogy aludtál, ki bosszantott föl, mennyi gyakorlatod van IQ-tesztekben, szóval ne vedd ezt az ítéletet életet meghatározónak!
Van szakmád? Van lehetőséged más munkát találni? A kollégák tényleg iszonyat stresszfaktorok lehetnek egy munkahelyen, megszoksz vagy megszöksz, meg kell tanulnod elszigetelni magad mások negatív hatásaitól, ha maradsz!
A terápia jót hozhat neked!
A pszichológusnak pedig nem hogy nem feladata a tanácsadás, de nem is adhat tanácsot! Ha tanácsra van szükséged, menj coachhoz vmi olyan céllal, hogy hogyan boldoguljak a munkahelyemen, mert az egy másik szakma! A pszichológus terapeuta és traumát old föl, megtanít élni a nehézségeiddel. A coach célokkal dolgozik, hogy elérd azt.
Köszi a tanácsot mindenkinek. Ha vannak új dolgok, amit hozzá tudnátok fűzni a kérdésemhez nyugodtan írjátok le, nem csak nekem, hanem más hasonló személynek is hasznos lehet az információtok.
A 14-es válaszolótól annyit még szeretnék kérdezni, hogy vannak e esetleg olyan Coach-k, akik fel tudják mérni, hogy milyen munka lenne nekem megfelelő? Nem tudom, hogy lehetnek e olyan konkrét tesztek, ahol azt ki tudják következtetni, hogy milyen pálya való egy adott személynek, viszont jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!