Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most akkor mi lesz velem?

Most akkor mi lesz velem?

Figyelt kérdés
Már úgy érzem az agyam átlépett egy határt az emberi lét értelmének kiderítésével, azon a ponton vagyok, úgy érzem hogy megbolondulok. Nem látom semminek értelmét, csak nézek ki a fejemből, látom az ablakot, a szemben lévő tömbházat s olyan depresszív hangulatom van. Minden olyan semmilyen, értelmetlen, jelentéktelen, üres, egyhangú, sötét, van egy furcsa érzésem hogy ebben az életben nekem minden jelentéktelen, semmi sem számít és minden értelmetlen de úgy érzem valahahol a világon kívül, igen a világon kívül van egy jobb élet vagy valami ami nem ekkora semmi. Mit tudok én tenni, ha nincsenek érzéseim, minden jelentéktelen, semmi nem tesz boldoggá, és úgy érzem hogy nem bírok tovább ebben a világban lenni, de nem vagyok szomorú, csak rettenetesen kétségbeesett, miért minden olyan semmilyen? Én megőrülök ebbe. Beleragadtam a jelenbe, mert a múlt már nem számít s a jövő ugyanilyen jelentéktelen, teljesen beragadtam ebbe a pillanatba.
2022. dec. 12. 00:24
 1/10 A kérdező kommentje:
Már abba is belegondoltam hogy a világ milyen volt az emberek előtt és hogy még mindig nem tudjuk hogy mi ez, hogy kerültünk ide s minden ami a világban van és nem a természet csak emberek alkották meg s minden jelentéktelen mert egyszer mind meghalunk.
2022. dec. 12. 00:30
 2/10 A kérdező kommentje:
De még csak nem is hogy napi szinten csak ezek járnak a fejemben de valahogy minden nap minden percében így érzek még ha más dolgokon gondolkodom is.
2022. dec. 12. 00:40
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Egyszerűen ne gondolkozz olyan dolgokon amire nincs rahatasod. Az tök felesleges.

Inkább olyanokra koncentrálj magad körül, amin tudsz változtatni. Például egy színes hangulatos kislampa. Egy finom tea, egy jó könyv vagy film is. A tél az ilyen időszak, erre való.

És... Beszélgetések barátokkal, baratnokkel, szomszédokkal. Tedd színesebbé ezeket a szürke hónapokat.

2022. dec. 12. 00:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Aztán meg mi értelme van? Egyszer úgyis meghalok. Úgy gondolom meg van a választási lehetőségem a halál és az élet között, a halálban nincs szenvedés, nekem az élet túl sok.

De köszönöm a tanácsodat, igazán hasznos normális embereknek, de nekem nincs értelme maradnom mert semmi nem számít s valamiért mégis nehezemre esik öngyilkosnak lenni de hátha egyszer összejön.

2022. dec. 12. 00:57
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Pár napja minden második ember öngyilkos akar lenni ezen az oldalon... Látszik hogy közeleg a karácsony.

Tessék célokat kitűzni.

2022. dec. 12. 01:09
 6/10 anonim ***** válasza:
59%
Szexelned kéne haver, sokat agyalsz baromságokon. Egy nő meleg combjai között-ha férfi vagy- elfelejted a gondokat. Dolgozz, sportolj, szexelj! Keress célokat, kreatív hobbit bármit! Mind megdöglünk 1x, de addig nagyon sokszor élhetünk. Tedd tartalmassá az életed. Úgy lehangoltál, hogy megvárom a nőm hazajöjjön a melóból, és kinyalom a bugyiból, csak hogy feldobódjunk.
2022. dec. 12. 01:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Most már biztos vagyok a halálban
2022. dec. 12. 01:56
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Hát, egyszer eljön mindenki életében , azt elhiheted. De minek siettetni? Keress valakit akit szerethetsz te marha, és aki viszont szeret. Menj le egy szállóra, vagy egy kórház betegrészlegére, látni fogod mennyivel rosszabb sorsok vannak mint a tiéd. De nem érdekel mit teszel a te döntésed. De ahelyett hogy szánakozol magadon, kereshetnél célokat, segíthetnél másokon, de nem... az önsajnálat pocsolyájában dagonyázni könnyebb... nem érdekel a válaszod, lelépek a kérdésről.
2022. dec. 12. 02:02
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező neked pszichológus segítségére lenne szükséged. Olyan dolgokon gondolkozol, amiknek semmi értelme. Tudod hány ember veszíti el a családját háborúban, hányan éheznek, hány ember élete megy tönkre mert leég a háza? Neked a legnagyobb gondod az, hogy depis vagy és semmi célod. Jól mondta az előttem szóló, keress valakit aki szeret/szerethetsz, barátokat legyen hobbid stb. Tessék lépni és sok sikert benne!
2022. dec. 12. 02:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Klasszikus depressziós agyalgatás, reménytelenség. Napi 5 ilyen kérdés van. Lehet kérni szakember segítségét, vagy hasznos dolgokal tölteni az időt. Az élet értelmetlenségén elmélkedni is értelmetlen. Igen, persze, mindenki meghal, sőt még a Föld is el fog pusztulni egyszer. De addig is jobb vmi hasznosat, szórakoztatót csinálni, mint a fotelben ülve várni a halált.
2022. dec. 12. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!