Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen mentális betegsége...

Milyen mentális betegsége lehet anyukámnak (ld. alább)?

Figyelt kérdés

Bár ehhez szerintem senki nem tud érdemben hozzászólni, mert pszichiáter úgyse jár erre, azért gondoltam próba szerencse, megkérdezem...

Nem tudom, hogy neki milyen mentális betegsége lehet (én laikusként neurózisra gyanakszom, de nem vagyok pszichiáter, és ha jól tudom az amúgy is egy gyűjtőfogalom)... Fiatal korában sokáig kezelték gyógyszeresen is, kórházban is volt többször, egyszer volt egy öngyilkossági kísérlete is (amikor én még nagyon kicsi voltam)... De már NAGYON-NAGYON régóta nem szed SEMMILYEN gyógyszert, nem jár pszichiáterhez, nincs ezen a téren betegségtudata... Viszont sajnos a betegsége nem múlt el, időnként mindig újra és újra előjön... Én ezt „kikattanás”-nak hívom (mármint ezt az állapotot), hogy éppen megint „ki van kattanva”... Ilyenkor nagyon sokszor magában / magával beszél (ez a legjellemzőbb és legszembetűnőbb tünete), hangulatingadozásai vannak... Gyakran cirkuszol, veszekszik, beleköt mindenbe, felhúzza magát mindenen... Ritkán előfordul, hogy hányingere van, sőt hány, van, hogy ilyenkor akár hosszú órákon keresztül hány / hányingere van... Időnként van, hogy szédül, rosszul van... Amikor nincsen kikattanva, akkor teljesen normális, senki nem gondolná róla SOHA szerintem, hogy

mentális beteg...

Ami a legnagyobb baj, hogy egyre gyakrabban vannak ilyen kikattanós időszakai, és ezek egyre tovább tartanak, a normális időszakai meg egyre rövidebb ideig...

Nagyon unom már ezt, szóval a következő lesz: legközelebb ha megyek a pszichiáteremhez (sajnos csak februárban), akkor először is odaadom neki kinyomtatva ezt a szöveget, amit itt is írtam róla, hogy olvassa el... Plusz megkérdezem, hogy nem lehetne e a 30valahány éves kartonjait / leleteit / pszichiátriai papírjait valahonnan elővarázsolni, mert azokon már biztosan diagnózis(ok) is volt(ak)... És így talán könnyebb lenne kezelni, mert szerintem kórházba tuti nem fekszik be, még a pszichiáterhez sem akar elmenni járóbetegként sem... VISZONT attól tartok, hogy ahogy egyre idősödik, ez egyre rosszabb lesz... Legutóbb már csak 3 hónapig volt normális, ez már TÉNYLEG abszolút negatív rekord... :-(

2022. dec. 10. 21:20
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
#10: Ja OK, így már világos... Volt pszichoterápiája is biztosan, kórházban is volt, többször is, szóval...
2022. dec. 10. 22:02
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Az adatvédelmi törvény szerint 5-8 évig őrzik meg az iratokat,ezután leselejtezik,szerintem az egészségügyben is így van. Ráadásul annyira szigorú ez a törvény,amit sokan GDPR-nek ismernek,hogy az adatokat a cégek nem adhatják ki,csak az érintettnek,az egészségügyi adatok különösen érzékeny adatok,ezért ezeknek kiadása harmadik félnek,hozzátartozónak vagy bárkinek,komoly büntetési tétel a cégnek,sőt az ügyintézőt is megbüntethetik. Az orvosok mindig az aktuális pillanatot figyelik a betegen,nem érdekli őket a 30évvel korábbi állapota,ezért ezt az elképzelésed engedd el,lehet,hogy azért nem megy orvoshoz és elutasítja a gyógyszert,mert rossz tapasztalatai voltak,ezért inkább a jelenre vagy a jövőre kellene valahogy felkeltened az érdeklődését,ne hagyja el magát,bármennyire is nehéz.Sajnos vannak olyan betegségek,állapotok,amikor szinte semmivel sem lehet kimozdítani valakit,nagyon nehéz ezt elfogadni,megérteni,ha egymásra utaltan él két problémás ember,nagyon még nehezebb,bárcsak tudnék segítő tanácsot írni,csak ennyit tudtam.
2022. dec. 10. 22:05
 13/24 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező: a jóindulatú agydaganat nem rák! Éppen ezért valószínűtlen, hogy a vérképen meglátszódjon.

A jóindulatú agydaganat évtizedeken keresztül tud nöni az ember koponyájában, úgy, hogy csak annyi a tünet, hogy időnként hány.

2022. dec. 10. 22:05
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Ezt már kiírtad pár hete! Ugyanezt a kikattanas szót használtad.
2022. dec. 10. 22:10
 15/24 A kérdező kommentje:

#12: Hát ezek nem túl jó kilátások akkor... :-( Amúgy sokkal inkább én vagyok őrá utalva, ő rám (annyira szerintem) nincsen, maximum úgy, hogy én vagyok az egyetlen "öröme", mert amúgy SEMMI öröme nincs az életben (főleg amikor kattant)... De már NAGYON-NAGYON unom ezt a több évtizede tartó időszakos kikattanásait, amik egyre hosszabbak, mert NAGYON megkeserítik az én életemet (is)... :-(

#13: Hát nem tudom pontosan, hogy hány éve kezdődött a pszichiátriai kezelése, de szerintem kb. 18-20 éves kora óta (mint amióta nekem is), most 66 éves... Ez már szerintem van annyi idő, hogy ne daganat legyen... Meg ha jól emlékszem egyszer volt CT-n is, ha jól tudom az kimutatta volna ezt...

14: Baj?

2022. dec. 10. 22:13
 16/24 A kérdező kommentje:
#14: Amúgy meg ez más jellegű kérdés, az csak a vérnyomásával foglalkozott, bár az igaz, hogy én vagyok annak a kérdésnek is a kiírója...
2022. dec. 10. 22:15
 17/24 anonim ***** válasza:
13%

Kaptál eleg választ akkor is.

Mit szeretnél halkani? Hogy kórusban szidjuk anyádat?? Akkor helyreállna a lelkivegyensúlyod?

2022. dec. 10. 22:26
 18/24 anonim ***** válasza:
72%

"Ilyenkor nagyon sokszor magában / magával beszél (ez a legjellemzőbb és legszembetűnőbb tünete), hangulatingadozásai vannak... Gyakran cirkuszol, veszekszik, beleköt mindenbe, felhúzza magát mindenen... Ritkán előfordul, hogy hányingere van, sőt hány, van, hogy ilyenkor akár hosszú órákon keresztül hány / hányingere van... Időnként van, hogy szédül, rosszul van..."

Tulgondolod. Simán stresszel szerencsétlen.

2022. dec. 11. 07:47
 19/24 anonim ***** válasza:
7%
Szep csalad lehettek, ket kattant hulye barom, na az ilyenektol remelem sikerul egesz eletemben tavol maradni.
2022. dec. 12. 12:26
 20/24 A kérdező kommentje:

#17: A diagnózisát szeretném megtudni, hogy mi a baja / milyen betegsége van, mert még ezt sem tudom...

#18: Hát elég komoly pszichiátriai múltja volt neki, nem hinném, hogy annyira túlgondolnám...

#19: Akkor mi a francot keresel ebben a kategóriában? Ide általában nem mentálisan teljesen épek járnak... Nemmellesleg szerintem senki sem 100%-ban normális (legalábbis én még ilyennel nem találkoztam), mindenkinek van valami kehéje... Persze te biztosan 100%-ban normális lehetsz, már a megnyilvánulásod alapján is...

2022. dec. 13. 18:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!