Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most akkor hogy van ez?

Most akkor hogy van ez?

Figyelt kérdés
Az élet. Azt hiszem minden ember egyfajta "álomvilágban" él. Mert tulajdonképpen nincsenek csodák, s az egész élet annyi ami a fejedben van. Valamilyen szinten mindenki másképp látja a dolgokat az életben. Nincs azzal semmi baj ha valaki nincs tudatában annak hogy nem történnek nagy dolgok az életben, s nem gondol bele a jelenbe úgy mint én. A jelen, amiben most vagyok annyiból áll hogy felkelek reggel, iskola, hazajövök és eszek, besegítek itthon, tanulok, lefekszem, ez megy 11 éve. Mi következik ezután, mi annyira jó az életben amit tudok boldogan várni? A munkahely, minden nap ugyanolyan lesz. Nagyon kevés nap van egy ember életében amikor épp nem a kötelességeivel van elfoglalva. Hogyan fognak telni a napjaim? Felkelek, elkészülök, munkába megyek, hazajövök, eszek, elvégzem a teendőimet s lefekszem aludni. Ez fog menni még tegyük fel 35-40 évig. Az életem tulajdonképpen miből állt? Iskola, munka, nagy ritkán pihenés és szórakozás, az is amiatt hogy bírjam még az életet, mert ha néha nem kapcsolódik ki az ember könnyedén depresszióba esik, s igazából, valahol a depressziót érzem én "normálisnak", a depressziós ember tisztán látja az életet s nem vár csodákat, nem él álomvilágban.
2022. dec. 6. 06:27
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
Találj ki egy hobbit.Én sem szeretek élni,sokat foglalkozom az autómmal ha rámjön a depi,vagy az unalom.Ezeken kár agyalnod.Az élet kb. ilyen egyszerű.Valaki jó helyre születik,valaki meg nem.Valakinek szerencséje van,valakinek nem.Próbáld meg az időt eltölteni olyan dologgal,amit szeretsz csinálni.Meló,suli,tanulás,házimunka meg sajnos az élet velejárói...Ahogy ez az agyalás is éppen...Biztos vagyok benne,hogy nincs párod.Az is sokat segít,ha lenne.Szerintem csak unatkozol...Az életnek semmi értelme nincs,azt mindenki maga alakítja ki,mihez kezd vele.Próbálj meg tartalmasabban élni.Ezt én írtam,aki szintén hasonlóan érez.Na cső.
2022. dec. 6. 06:44
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy ha kinyírod magad,csak nevetnének rajtad kb...Előző voltam amúgy.Az élet nem egy habostorta.De magadnak szebbé teheted,rajtad áll.
2022. dec. 6. 06:47
 3/8 anonim ***** válasza:
4%

"az egész élet annyi ami a fejedben van"

. Igen, ez nagyon lejön ebből a mondatodból: "A munkahely, minden nap ugyanolyan lesz."

Még egy napot sem dolgoztál, de már azt hiszed, tudod, milyen lesz 40 éven át. Mindig alkalmazottként dolgoztam, de egyik nap sem volt olyan, mint a másik.

A csoda lehetősége ott van benned. Rajtad múlik, hogy pl. szereted-e a munkádat, vagy hogy mit csinálsz a szabadidődben.

2022. dec. 6. 06:49
 4/8 anonim ***** válasza:
9%
3-as te valami öreg ember lehetsz,hogy megmondod a tutit...Én 43 éves pasi vagyok amúgy.Átleg alkalmazottként nem is lesz a kérdezőnek "arany" élete,az is biztos.Ráadásul kevés ember szereti a munkáját.Például én is utálom.De sajnos muszály melózni,lopni mégsem mehetek el.Ez a mostani esős,hideg idő is rásegít arra,hogy az ember bedepizzen.Majd tüllépsz rajta kérdező...Az élet már csak ilyen.(első kettő voltam)
2022. dec. 6. 07:01
 5/8 anonim ***** válasza:
14%
Bocs a sok helyesírási hibáért.A muszáj szó,és pár ékezet félrement...Na szép napot,és fel a fejjel.
2022. dec. 6. 07:05
 6/8 anonim ***** válasza:
14%
Megyek melóba...Tök örülök neki...(csak a párhuzam miatt).
2022. dec. 6. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:
9%

4#: fiatalabb vagyok nálad.

De tök mindegy, milyen idős vagyok, nem ezen múlik, hogy igazam van-e.

Nem átlag alkalmazottnak kell lenni, legyenek célok, koncentráljon az ember arra, amiben jó, és amit szeret.

Ha nekem harmincasként, munka mellett főiskolát végezve, krónikus betegséggel (ami miatt ott kellett hagynom az eredeti szakmámat) sikerül előbbi, akkor nem kifogás az, hogy sz*r az élet.

2022. dec. 6. 07:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, a leírtak alapján még iskolába jársz. Tehát előtted áll a lehetőség, hogy tanulj és olyan munkát válassz, amit nem utálsz, ahol nem minden nap ugyanolyan. A leírásodban sehol nincsenek az emberi kapcsolatok, a szerelem, a barátság, a nyári esték, a jó filmek, a természet, a háziállatok, és még sorolhatnám. Rajtad múlik, hogy az életed ne ennyiből álljon. Hogy egy béna reklámot idézzek, az élet annyi, amennyit beletöltesz.
2022. dec. 8. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!