Honnan tudom, hogy nekem való a pszichológus, vagy hogy jó-e és nem csak a pénzem viszi?
Elkezdtem járni pszichológushoz több probléma miatt is. De nem tudom megítélni, hogy ez most hasznos-e vagy csak pénzkidobás. Valaki esetleg aki szakmabeli, vagy volt már és segített neki le tudja írni az élményeit?
Mert nekem eddig úgy teltek az alkalmaim, hogy elmentem elmondta mi ez az egész, és hagyott beszélni végig meg mondta, hogy ez az én terem teljesen rajtam múlik, hogy telik ez az 50 perc. Én végigbeszéltem néha mikor elakadtam akkor elmondta, hogy nincs velem semmi baj meg ez teljesen normális meg visszamondta amit mondtam, csak máshogy nem tudom hogy magyarázzam el. A lényeg hogy ha mondok A-t akkor igazából ő is így leírta a szitut amit elmondtam csak más szavakkal és hozzátett a végén valami pluszt amivel én nem éreztem bölcsebbnek magam se semmi szóval nem tudom ,hogy most szakmailag ennek hogyan kéne mennie....
De én arra számítottam, hogy beszélek akkor ő kérdéseket tesz fel meg próbál beszélgetni velem, olyan dolgokba belenyúlni ami nekem esetleg kényelmetlen vagy látja, hogy ott van valami gondom és akkor arra tereli a beszélgetést vagy olyan célirányos kérdéseket tesz fel vagy nem tudom.
Csak én nem szeretném pazarolni a pénzemet és fejlődni szeretnék, javítani magamon de jelenleg most azon streszelek, hogy jó embert válaszottam e vagy sem.
Előre is köszi a segítséget.
Nagyon egyszerű. Lezavarsz vele pár beszélgetést, és megnézed, épülésedre szolgált-e. Ha nem, akkor elhajtod.
Sajnos nagyon sok idióta van, akik könyvből tanulták meg az emberi viselkedést, és elképesztően ostoba tanácsokat adnak. Például ha egy nő depresszióval kezd kezelésre járni, 99% hogy elkezdik oltogatni, hogy a párkapcsolata okozza, azonnal szakítson, és szaladjon qrválkodni, "élje ki magát". Egy barátnőmnek is bebeszélték, hogy az érzelmei "toxikusak", és "ki kell tisztítania az életét". Szakított is, bepasizott Tinderen, aztán rájött, mennyire szerette a barátját, és nem tud nélküle élni. A srác is teljesen taccsra ment tőle. Eljegyzett pár voltak. A helyében mondjuk én megöltem volna a pszichológust.
Én már sokadik terápiámra járok. Mindegyik segített valamennyit. Szerintem nekünk is meg kell tanulni, hogy mit kell tennünk az üléseken. A "doki" azzal tud mit kezdeni, amit elmondasz neki. Tehát neked kell törekedned arra, hogy meg tudd fogalmazni a problémádat, hogy mi fáj, mi nem sikerül. De az is lehet, hogy nincs szükséged terápiára. Illetve olyan is van, hogy az emberhez nem passzol a terapeutája. Miért mentél el?
Vannak egyébként csoportos foglalkozások is, pl. férfikör, női kör, önismereti csoport. Meg vannak könyvek is, amik segíthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!