Miért akar bajba keverni a pszichológusom?
Kissé szorongok emberek között, ezért a terápián ajánlotta, hogy járjak olyan helyre, ahol emberekkel találkozhatok, ismerkedhetek. Végül belekezdtem a sportlövészetbe.
Sajnos egészségtelen módon vonzanak a fegyverek. Nagyon nehezen állom meg, hogy ne vásároljak, és hordjak magamnál egyet. Nem is merek nézni fegyverekkel kapcsolatos tartalmakat. Ez utóbbiakat nem közöltem a pszichológussal.
A válasz: "Ez utóbbiakat nem közöltem a pszichológussal."
Egyébként mégis milyen fegyverre kapnál engedélyt, ami miatt aggódnod kell?
"mégis nagyon félek, hogy beszerzek egyet"
. Akkor a legjobb lenne beszélned a pszichológussal erről az irracionális félelmedről.
"Tudhatná, hogy egy pszichés betegnek ez nem a legmegfelelőbb hely."
. A leírtak alapján neked csak szorongásod van, a sportlövészet meg legalább annyira az elme sportja, mint a testté.
Állj. Ahhoz, hogy legálisan fegyvert tarthass otthon, a 22/1991. (XI. 15.) NM rendelet alapján pszichológiai alkalmassági vizsgálaton kell részt venned, ráadásul kétszer, minimum fél év különbséggel a két vizsgálat közt (sportorvosi engedély megléte mellett).
Tehát vagy engedély nélkül tartanál fegyvert, vagy pedig valami légpuska kaliberű pötyögtetőről beszélünk.
Úgy tűnik számomra, a "kissé szorongok emberek közt"-nél itt jóval összetettebb a problémakör. Érdemes ezt megbeszélnek a pszichológusoddal, nehogy valami hülyeséget csinálj egy gyengébb pillanatodban. Bizonyára belátod, mindenképp jobban jársz, ha ezeket a gondolataidat nyílttá teszed.
Egyébként jót akart az illető. Előbb-utóbb el kell jutni oda, hogy emberek közé menj. Mondjuk lehet, előtte nem árt ezt megalapozni (pl. néhány relax technikával, vagy ha fóbiaszintű a szorongásod, relax technikára épülő imaginációval, mint pl. a szisztematikus deszenzitizáció). Ha jól sejtem, a lövészklubot nem ő ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!