Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a legjobb nyugtató ami...

Melyik a legjobb nyugtató ami tényleg hat ha az embernek dührohama(önsértő)van? (Xanax, frontin nem)

Figyelt kérdés

Tapasztalatok alapján?

Xanax frontin nem működik, antidepi nem vált be

Akinek voltak már durva, önsértő duhrohamai,mit szednek rá?

2022. dec. 2. 19:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
15%
A filmekben a haloperidol szokott működni.
2022. dec. 2. 19:56
 2/26 anonim ***** válasza:
20%
Esetleg Rivotril
2022. dec. 2. 21:24
 3/26 anonim ***** válasza:
39%

Rivotril 4mg ha már a xanax nem hat. Az a max dózis szorongásra.

De ogyéi szerint 20mg is lehet felnőtteknek epilepsziára. Szóval nem hivatalosan de 20mg-ot úgy ítélték meg, hogy nem halálos dózis, így napi szinten bevehető annyi is.

De ne ennyivel kezdj.

A rivotril (clonazepam) kémiailag nem tartalmaz triazole gyűrűt, de pl. a Xanax igen. Ezért gyengébb a rivotril.

A xanax hatóanyaga alprazoLAM

A rivotril hatóanyaga clonazePAM

A LAM végződésűek erősebbek.

A vélemények meg megoszlanak egyébként, hogy melyik erősebb ezen kívül. A Rivotril csökkenti a szerotonin aktivitást is, ezért szoktak kidőlni az emberek tőle. De mint szorongásoldás, gyengébb.

2022. dec. 2. 21:53
 4/26 anonim ***** válasza:
47%

3-mas vagyok, nem csak önsértő dolgaim voltak hanem már többször öngyilkos kísérletek, és nem, nem találtak meg, csak elcsesztem és gyorsan kellett cselekednem mert életben maradtam volna.

Jelenleg Rivotrilt szedek, 8mg-ot. De én speciális vagyok, mert rám valamiért máshogy hat. Mások kidőlnek 8mg-tól én meg semmit nem érzek. Talán a szorongásoldásra jó, de az is fura hogy nem úgy hat rám mint másokra.

Egyszer bevettem 50mg-ot nem öngyilkossági szándékkal, csak leakartam nyugodni, ebbe egy átlagos ember akár 20mg-os toleranciával bealudna másfél napig vagy 2 napig.

Dühömben fogtam magam és bementem egy plázába, vettem alkoholt, de nem ittam rá, mert nem most akarok meghalni meg lehet meg se halnék ha így nem hat rám a rivotril.

Kib*szott csalódott voltam. De beültem egy kávézóba és ittam egy forró csokit. mert ideje elgondolkodnom pár dolgon amiket le fogok zárni az életemben.

Aztán végre egy enyhe disszociációt éreztem, mint amikor eléggé sok alkoholt ittál de még éber vagy de ilyen távol érzed magadat mindentől, még az érzéseidtől is meg minden.

Bámultam a semmibe néha és ez tartott max 10 percig.

De őszintén én alkohollal oldom meg az érzelmi problémámat. Tudom rossz dolog. De kezelés rezisztens major depresszióm van. Gyógyszerek nem működnek. Ahogy írtam, vagdostam magam, meg csináltam dolgokat magammal amikről nem beszélnék.

Egyedül a GABA fajta szubsztanciák működnek nekem, meg az alkohol.

Az alkohol hat a glutamátra, GABA receptorokra és azok nagyon érzékenyek az etanolra, NMDA receptorra is hat amitől érzi magát az ember kábultnak, távol a valóságtól (ketamine is ilyen), és teljesen negálja az érzelmi és fizikai fájdalmaimat.

Totál rossz dolog, de mit tennétek ha kezelés rezisztensek lennétek? Költői kérdés.

Viszont az alkholnak is van ára. Hányásig szoktam inni, májam tönkre fog menni, a gyomrom ég éjszaka és alig bírok aludni - ezt egy másik gyógyszerrel negálom. És még sok "árucikkje" van.

Ne rólam vedd a példát. Szedek más gyógyszert is, antidepit, lehet azért nem dőlök ki a rivotriltól.

2022. dec. 2. 22:10
 5/26 anonim ***** válasza:
0%
Pici adag antipszichotikum jobban hat erre. Vagy terápia.
2022. dec. 2. 22:49
 6/26 A kérdező kommentje:

Terápia ide már kevés…

A rivotrilt nem akarta nekem felírni az orvos… 60 éves tapasztalt, azt mondta szó sem lehet róla hogy felírja, addig meg a xanax is jobb

Az a probléma hogy nagyon sok sérelem ért, rengeteg veszekedés, családon belüli erőszak és most minden jön vissza és meg akarom ölni az embereket akikkel veszekedéseink voltak

És mivel ugye nincsenek itt, igy magam ellen fordulok, tépem a hajam, ököllel ütöm a falat amíg ki nem dőlök…. Na erre kellene valami

A rivotrilról csak a legrosszabbakat hallottam

2022. dec. 2. 23:23
 7/26 anonim ***** válasza:
2%

Nekem kis adagban csak kicsit enyhíti a dühöm. Nagy adagban az önkontrollom rontja. Paradox módon hatnak.

Nekem terápia segít főleg. Tiapridal erre is jó lehet, de nem erre a célra kaptam és agitáltságot nekem nem is old meg

2022. dec. 2. 23:44
 8/26 anonim ***** válasza:
17%
Én erre már antipszichotikumot kaptam és tényleg jobban legnyugtat, mint a Xanax vagy a Rivotril, akár nagy mennyiségben is.
2022. dec. 3. 10:02
 9/26 anonim ***** válasza:
36%

8

Ja és hosszú távon tardive diskineziától kezdve, kézremebések hosszú idő után. Na ezért nem szedek antipszichókat mert neurotoxikusak.

Akik elme-vakok akarnak maradni azok ne nezzének utána, de akik tudni akarják mit szednek, azok nézzenek utána.

2022. dec. 3. 11:43
 10/26 anonim ***** válasza:
19%

6

Keress más pszichiátert, a tiéd egy idióta.

2022. dec. 3. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!