Vagdosásért pszichiátria?
Figyelt kérdés
16-18 éves serdülőként beutalhatnak pszichiátriára ha vagdosást (vagy egyéb önsértő tevékenységet) vesznek nálam észre (pl szüleim, pszichológus, stb)? Már voltam kb 2 hónapot bent, kb 1 éve. Így nagyobb vagy kisebb az esélye hogy visszakerülök?2022. nov. 23. 20:45
2/8 anonim 

válasza:

Bizony. Amúgy meg megjegyzem, hogy nem egy szép látvány, csúnyán hegesedve gyógyul általában, és amikor már "kinövöd", akkor is ott lesz a ronda nyoma, és sehol se lesz jó ajánlólevél.
3/8 anonim 

válasza:

Nyilván, az önveszélyesség komoly ok erre, ha ilyen gondolataid vannak jobb lenne még előtte szólni a szüleidnek, pszichológusnak.
4/8 anonim 

válasza:

Engem sehova nem küldtek ilyennel.
5/8 anonim 

válasza:

Azért azt is jó lenne megérteni, hogy a pszichiátria nem "büntetés", mert rossz voltál, hogy vagdostad magad. A vagdosás egy betegség tünete, és azt kell kezelni.
6/8 anonim 

válasza:

Ne csinálj ilyet szerintem. Mert az emberek előítéletesek,felnőttként elfognak ítélni az emberek, hogy " hülye vagy" és ki kozosithetnek majd a munkahelyeden emiatt.Hatranyod szarmazhat belőle csak, gondolkoz kovetkezetesen. Ha ott marad a nyoma abból nem fog elonyod szarmazni...légy erősebb jellegű ember,hogy ,,én enél többre becsülőm magam, hogy "megpecsetelywm a testem ilyen hülyeségel." Nem fog előnyödre válni ha más lássa a heteket, nem fognak sajnálni, majd csak megmosolyogjak milyen "hülye" voltál fiatalon. Még ha komoly lelki problemad is van, ez nen megoldás,próbáld meg értékelni az élet apró örömeit én szerintem.
7/8 anonim 

válasza:

Helyete tűz ki célokat,bontsd fel apró lépésekre, és tegyél érte, legyen az bármi ami érdekel, gonsolkoz hosszú távon.Tanulj nyelveket külföldön több a lehetőség és jobb az élet minőség is.
8/8 anonim 

válasza:

Önmagában vagdosásért nem utalnak kórházba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!