Mit csináljak ha lámpalázas vagyok?
Egy éve zongora fellépésem volt és amikor én jöttem nem tudtam eljátszani a darabomat, mindent elfelejtettem. Azóta nem játszottam közönség előtt. Most újra el kell játszanom ugyanazt a darabot, és nagyon félek, hogy újra felsülök. Mi kéne csináljak?
A gonosz válaszokat kérlek hanyagoljátok!
Addig gyakorolj, amíg azt nem mondod: Menni fog!
Ha ez meg van, mondogasd magadban: Menni dog! Akár még a fellépés közben is kántálhatod magadban
Sok sikert:)
Nekem ezt a gyakorlatot a pszichológusom mutatta, mivel én is hasonlóan lámpalázas vagyok.
Tedd össze a hüvelyk, mutató és középső ujjadat. (Mintha felakarnál valamit csippenteni ugyanúgy. Mindkét kezeden rakd így össze az ujjaid). Aztán 3ütemen keresztül orron keresztül szívd be a levegőt, majd 4 ütemen keresztül fújd ki. Ettől megnyugszik a légzésed, és utána a szivverésed is. Ezért nem fogsz annyira izgulni, mert ettől megnyugodsz. Még saját tipp, hogy hallgass esténként Relaxációs zenéket és ettől kiegyensúlyozottabb leszel. Egy jó csatorna a youtube-on, ahol ilyenek vannak:
silent rhythm
shooting relaxation
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!