Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha nagyon erős...

Mit tegyek, ha nagyon erős szorongással küzdök, és már teljesen ellehetetlenít mindent?

Figyelt kérdés

Nagyon ingerszegény, elhanyagoló, anyagi nehézségekkel küzdő "családból" jövök, alapvető dolgokat nem tudok.

Ezért főként az olyanok okoznak gondot, amik újak, még nem tapasztaltam meg, nagyon félek, hogy elrontok valamit, hogy nem ismerem a normákat, hogy nem tudom, mit kell csinálni, "beégek". A környezetem is csak ráerősített, megalázással, kinevetéssel vagy szemforgatással.

Már sehová nem merek menni, gondot okoz a kommunikáció is.

Hogyan tudnám ezt leküzdeni? :(

2022. nov. 15. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Milyen környezetben vagy most? suli? Munkahely?
2022. nov. 15. 17:42
 2/4 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok, már érettségiztem.

Volt munkahelyem, de kénytelen voltam felmondani, mert nagyon durván kihasználtak. Jövőre szeretnék egyetemre menni.

De egyre jobban kivagyok.

Az egyedüllét sem tesz jót, volt egy baráti köröm, de nagyon toxikusak voltak, rengetegszer megaláztak, direkt félreértelmezték, amit mondtam, miután abbahagytam, hogy én keresem őket először, én írok nekik, ők azóta sem kerestek.

2022. nov. 16. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Sosem próbáltál bejelentkezni egy pszichiátriai ambulanciára...?

Ha eltörik a kezed, nyilván elmész az orvoshoz, sebészetre.

Ha mentálisan törik el benned valami, ugyanígy szakorvoshoz kell menni. Fognak tudni segíteni.

2022. nov. 16. 16:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Pszichológus nagyon sokat tud segíteni, mindenképp érdemes segítséget kérni.
2022. nov. 16. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!