Mit mondanál valakinek aki véget akar vetni az életének?

Nehéz kérdés, elsp körben tsztáznd kell magadban, hogy nem vagy érte felelős. Bármit mondasz, nem biztos, hogy van esélyed, vagy ha van esélyed, az sem biztos, hogy a jót mondod.
Én első körben nem lebeszélni akarnám, mert az ellenkezést válthat ki. Inkább beszéltetném, miért, hogyan, stb. Ha beszél, akkor lesz ötleted is, mit mondj, vakon nem sok esélyed van. És eleve lehet, hogy már az is segít, hogy beszél róla.

Semmit. Kihívnám a rendőrséget, vagy a mentőket.
Ez nem az én kompeteniám, és nem vállalom a lekiismeret furdalást, hogyha mégis megöli magát, mert úgy vélte, "nem segítettem".

2-es, amikor nekem ezt mondták, ne tegyem, mert lesz jobb is, azt hittem, őt csapom agyon.
Marha jól esett, amikor semmi kiutat nem láttam abból a mély, nyakig érő sz..ból, amiben voltam.
Semmit nem segített, de cserébe jól felcs...ett.
Most már oké, évek óta rendbe jöttem, és szeretek élni, de akkor úgy "hagyjon mindenki békén, és ha nem tudod megoldani a helyzetemet, akkor egyszerűen csak fogd be".
(bántalmazó család)

Azt hogy jó döntés
Én is ezt akarom

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!