Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit mondanál valakinek aki...

Mit mondanál valakinek aki véget akar vetni az életének?

Figyelt kérdés
2022. nov. 12. 18:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Nehéz kérdés, elsp körben tsztáznd kell magadban, hogy nem vagy érte felelős. Bármit mondasz, nem biztos, hogy van esélyed, vagy ha van esélyed, az sem biztos, hogy a jót mondod.

Én első körben nem lebeszélni akarnám, mert az ellenkezést válthat ki. Inkább beszéltetném, miért, hogyan, stb. Ha beszél, akkor lesz ötleted is, mit mondj, vakon nem sok esélyed van. És eleve lehet, hogy már az is segít, hogy beszél róla.

2022. nov. 12. 18:09
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Azt mondanám, hogy ne tegye, mert (közhely, de) nem lehet tudni mit hoz a holnap. Tudom nehéz elhinni annak, aki épp a mélyponton van. Én is voltam, és még most is vannak hullámvölgyek, de már ezerszer jobb. Most már örülök, hogy nem tettem meg, hogy a józan ész utolsó szikrája visszatartott.
2022. nov. 12. 18:09
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Azért ha lehet fel kell mérni hogy az illető milyen komolyan gondolja ezt a szándékot. Ha csak a figyelem felkeltés az érdeke akkor szépen ki kell kérdezni hogy milyen problémákkal küzd, persze diszkrét módon. Ha súlyosabb a helyzet akkor tudatni kell vele hogy milyen fontos és hogy senki sem tudja őt pótolni. Javasolni kell pszichológust vagy pszichátert.
2022. nov. 12. 18:14
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Beszélgetnék vele. Megkérdezném,hogy miért, mesélje el a történetét. Remélném,hogy tudok bármit mondani, ami visszatartja. Én is voltam mélyponton, tudom milyen.
2022. nov. 12. 21:20
 5/14 anonim ***** válasza:
16%
Hajrá!
2022. nov. 12. 22:12
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Semmit. Kihívnám a rendőrséget, vagy a mentőket.

Ez nem az én kompeteniám, és nem vállalom a lekiismeret furdalást, hogyha mégis megöli magát, mert úgy vélte, "nem segítettem".

2022. nov. 13. 10:14
 7/14 anonim ***** válasza:
54%

2-es, amikor nekem ezt mondták, ne tegyem, mert lesz jobb is, azt hittem, őt csapom agyon.

Marha jól esett, amikor semmi kiutat nem láttam abból a mély, nyakig érő sz..ból, amiben voltam.

Semmit nem segített, de cserébe jól felcs...ett.

Most már oké, évek óta rendbe jöttem, és szeretek élni, de akkor úgy "hagyjon mindenki békén, és ha nem tudod megoldani a helyzetemet, akkor egyszerűen csak fogd be".

(bántalmazó család)

2022. nov. 13. 10:17
 8/14 anonim ***** válasza:
4%

Azt hogy jó döntés

Én is ezt akarom

2022. nov. 14. 03:06
 9/14 pfantom 113 válasza:
0%
Nem tudja,hogy miről marad le az életben.Persze lehet bármi is,rossz jó.Ha nincs testi fájdalma akkor nincs probléma.Lelki dolgokon túllehet lépni.Az idő megold mindent. Türelemmel!!!Mindenek oka van,néz magadba.Rossznak oka van,mint a jónak is.A világon körforgásban működik minden.Karma törvénye a jó jót kap a rossz rosszat. Változtass,különben tolod a szart magad előtt.Amit nem oldasz meg ebben a világban azt viszed a következőbe.Az öngyilkossággal a problémád elől nem menekülsz.Azért élsz a földön,hogy tanulj.Ha nem tanulsz a következő életedben ott lesz a mostani problémád.Aki az ilyenben nem hisz,mert hülyeség, azoknak van hova fejlődni.Persze ha megvizsgálna a családjában a történéseket,akkor látná,hogy mennyi dolog ismétlődik.Dédapa,nagyapa,apa és én."körforgás"Nem vagyunk egyformák!! Valakinek jó a müanyag fenyő,valakinek nem és sorolhatnám. Ezért a keleti kultúrában a nyomorékon született embert nem sajnálják.Az előző életében tett rosszért ez a büntetése.Más felfogás más kultúra. Fejlett nyugati világban az embereknek csak a pénz és a hatalom a mozgató rugója.Jó nem lehet mindenki,akkor nincs körforgás.
2022. nov. 16. 00:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ne add fel ha most bajban vagy, mindig arra gondolj, hogy a rossz után mindig jó következik.
2022. nov. 16. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!