Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek vissza menni dolgozni,...

Félek vissza menni dolgozni, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nagyon stresszes vagyok, hányingerem van az idegességtől ha emberek közé kell mennem, pedig szívesen mennék, mert egyedül se jó, szeretnék hasznos tagja lenni a társadalomnak de még egy állásinterjúra is félek menni, nem tudok aludni előtte stb.

Amikor dolgoztam már majd 2 éve akkor is stresszeltem munka előtt, hogy mi van ha valamit elrontok.

Meg félek, hogy belém kötnek a kinézetem miatt, lenéznek.

De dolgozni muszáj nem tudom mit csináljak hogyan legyen könnyebb, hogyan ne legyek rosszul?

2022. nov. 12. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Dilidokit keres! Pszichiátert!
2022. nov. 12. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért leírhatnád, hogy milyen munkakörben dolgozol, hogy tudjunk segíteni.
2022. nov. 12. 14:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát egy sima eladói pénztáros munka volt egy forgalmas boltban, most is valami ilyesmi lesz, mert sajnos csak egy érettségim van egyenlőre, egyetem nem megy, marad a munka.

Az is elég stresszes volt, mindig attól féltem, hogy utálnak a munka társaim, ki akarnak rúgni stb.

De már nagyon kétségbe vagyok esve rossz így egész nap egyedül, bűntudatom is van egész nap, hogy nem dolgozok.

2022. nov. 12. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

3.-ra.

Kisbolt, nyugis porta, dohánybolt, ilyenek nem jók?

2022. nov. 12. 14:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Már előre attól félek, olyan stresszes leszek, mint az előzőnél, nem fogok tudni aludni, akkor meg nem tudok koncentrálni és elrontok dolgokat, lassú leszek.
2022. nov. 12. 14:48
 6/8 A kérdező kommentje:
4: Hát lehet valami ilyesmi kéne bár unatkozni se jó nem tudom melyik lenne a jobb
2022. nov. 12. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Meg értelek téged kedves kérdező.

Nekem a terasz miatt elkezdett fájni a fejem, hánytam, szedültem 10-15 perc WC n eltöltött idő után küldték haza :)

Pasnspra semmi bajom nem volt, a tünetek: munka előtt kezdődött és csak du műszakban azaz 16:00 után.

Reggeles műszak semmi probléma most 5-tol max 6 ig dolgozom. 8-9 óra /nap.

Szerintem válts munkát és kevesebb stressz a munka ill magán életben.

Ki kell tapasztalnod hogy mikor és mitől van ez a fajta problémád.

Hallottam olyan lányról aki 1 napot sem tudott dolgozni, mindig kirúgtak mert hiányzott. Kiderült hogy liszt érzékeny volt azóta semmi baja.

Neked a probléma gyökeret kell megtalálod , sok sikert.

2022. nov. 13. 08:15
 8/8 anonim ***** válasza:
45%

"Már előre attól félek [...] nem tudom melyik lenne a jobb"

Előre félsz olyasmitől, ami még be se következett, de már most megbénít. Ez rémes állapot.

Nem véletlenül van a mondás, hogy "Hitelbe nem izgulunk" és már Sun Tzu is megírta a Háború művészete című könyvében, hogy "Majd akkor megyünk át a hídon, ha odaértünk."

Amíg nem következik be tényleges probléma, addig nem érdemes izgulni miatta, mert ez a stressz indokolatlanul tönkreteszi azt az idődet is, amit nyugodtan tölthetnél. Ráadásul valójában semmi okod nincs aggódni, mert nem tudod, hogy az új munka milyen lesz. Te saját magadnak teremtesz képzelt problémákat, amik megkeserítik az életedet már akkor is, amikor még nincs is mitől szenvedned.

Ez pedig sajnos nagy valószínűséggel azt fogja eredményezni, hogy amikor eljön a tényleges munka, már eleve ezeket a zavaró tényezőket fogod keresni mindenhol és minél inkább keresed, annál inkább meg is fogod találni őket. Ráadásul mivel nagyon figyelsz rájuk, úgy fogod érezni, hogy többségben vannak és ha csak 1-2 problémás dolog történik, akkor is ezeket fogod többségben érezni. Hiába van sokkal több pozitív élményed, ha te a negatívakra összpontosítasz, akkor azok fognak dominálni.

Próbálj a kellemes, pozitív dolgokra koncentrálni, a mosolygós, kedves emberekre. Erre sok féle technika létezik, pl. nap végén (vagy akár már menet közben is) listát írni róla, hogy milyen POZITÍV élmények értek, milyen JÓ dolgok történtek veled. És az nem válasz, hogy semmi. Mindenképp kell keresned a napodban pozitív dolgokat.

Ha már előre félsz az alvásproblémáktól, akkor érdemes úgy alakítani az életedet, hogy minél jobban segítse, hogy jól tudj aludni. Legfekvés előtt csak könnyű ételt egyél, esetleg valamilyen nyugtató hatású (pl. macskagyökér) teát, tablettát (pl. Valeriana) vegyél be. Lefekvés előtt ne nézz izgalmas, felkavaró filmeket, műsorokat. Este kerüld a hideg (kékes) fényű lámpák fényét (ilyenek a tévék, monitorok, tablet, telefon is - utóbbiakon szokott lenni éjszakai mód, ami sárgásabb fényre kapcsol, azt érdemes használni). Az ágy környékén, a hálóban mindenképp érdemes lecserélni a lámpákban a hideg fényű izzókat meleg (sárgás) fényűre. Ma már a legtöbb boltban lehet ilyeneket kapni, érdemes figyelni rá. A hideg fény gátolja a szervezet alvást segítő hormonjának a melatoninnak a termelését. A hideg fény reggel/nappal jellemző a természetben, ezért a szervezet azt hiszi, hogy még nappal van, így nehezebb elaludni. A naplemente sárgás, vöröses színű fénye segíti a melatonin termelést, így könnyebb elaludni. Ezt bizonyos gyógyszertárban kapható készítmények is segíthetik, de ha közben telefont nyomkodsz az ágyban, akkor nem sokat segít.

Menj el pszichológushoz, nagyon sokat tud segíteni benne, hogy a stresszt jobban tudd kezelni és a szorongást le tudd küzdeni. #1 válasza nem jó kifejezéseket használ, nem dilidoki és nem pszichiáter kell neked, hanem pszichológus, aki segíteni tud benne, hogy megtanuld kezelni, megküzdeni ezekkel a problémákkal. A pszichológus nem csak betegekkel foglalkozik és teljesen normális, egészséges emberek is rengeteget tudnak tanulni belőle, ha elkezdenek pszichológussal dolgozni.

Akinek nincs semmi problémája, annak is nagyon sokat tud segíteni, de ő kevésbé szenved hiányt, így annyira nem szorul rá. Neked viszont van egy problémád, ami az elmondásod szerint nem is csak kicsit zavar, hanem nagyon is rossz hatással van az életminőségedre. Menj el ahhoz a szakemberhez, akit kimondottan az ilyen problémák megoldására képeztek ki! Ez pedig a pszichológus. Magán úton fizetős dokit könnyebben találsz, de ha nagyon nem fér bele anyagilag, akkor TB-re is megpróbálhatod. Ha nagyon nem akarsz dokihoz menni, legalább egy önsegítő könyvet vegyél (és olvasd is el) a szorongásos problémák kezeléséről, de azt tartsd észben, hogy a könyvek szükségszerűen mindig több ezer emberhez szólnak egyszerre. Az igazán eredményes segítséget a személyre szabott, kimondottan a te helyzeteddel és problémáiddal foglalkozó pszichológus szakember jelenti.

2022. nov. 16. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!