Melyik a legjobb nem vényköteles gyógyszer a stressz/szorongás csökkentésére?
Gyógynövényboltokban és drogériákban (Rossmann, DM, stb.) lehet kapni Álombogyó-tablettát vagy kapszulát.
Nekem ez vált a legjobban. Nincsenek mellékhatásai és nem lehet rászokni, viszont a stresszoldó hatását komolyan érezni lehet 1-2 hét után. Azt vettem észre, hogy jobb a kedvem, és nem igazán tud semmi sem felzaklatni.
Este kell szedni, én úgy aludtam tőle egyhuzamban 7-8 órát, mint egy medve, holott előtte elég súlyos alvászavarokkal küzdöttem (4-5 óra alvás éjjelente, az is 2-3 részletben).
A stresszoldó hatásán kívül sok más pozitív egészségügyi hatással is bír. Csak ajánlani tudom.
#2-es, nem vagyok fuggo, nem az elvonási tunetek miatt szorongok, hanem alapvetoen szorongok😅 sose szedtem rendszeresen a frontint, szorongasra irtak fel, de mivel nem akartam raszokni rendszeresen nem szedtem, havi 1x ha veszek be belole.
A tobbieknek koszonom a valaszokat☺️
A testmoztás természetes kedély javító, légzési gyakorlatok, meditáció sokat segíthet, de ezek mind ugyanúgy csak tüneti kezelései a problémának, ahogyan a gyógyszer is.
Ahhoz, hogy ne szorongj és ne készítsen ki a stressz, ahhoz az ezt kiváltó helyzetekre adott reakcióidat, gondolkodásod, viselkedésed kell átalakítani. Ebben pedig pszichológus tud segíteni. Leginkább kognitív viselkedés terápia tűnik esélyesnek, de egyéb módszerek is eredményesek lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!