Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fél attól valaki hogy lefogják?

K.Reni kérdése:

Fél attól valaki hogy lefogják?

Figyelt kérdés

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy más is fél, szorong amikor lefogják esetleg nem tud mozdulni még ha csak játékból is pl lefognak hogy megcsikizzenek. Szóval más is elkezd attól rettegni hogy nem tud megmozdulni hogy tehetetlen? Hiába tudom hogy nem lessz bajom egyszerűen rettegek és szabadulni akarok minnél előbb bármilyen módon.

Klausztrofóbiához tudnám hasonlitani de ha bezának kis helyre attól nem félek voltam már barlangokban kis helyeken de azoktól nem féltem nem jött elő a pánik csak akkor ha nem tudok megmozdulni. Esetleg valakinek van ugyan ilyen fóbiája? Egyáltalán mi ennek a neve? Ha van persze.

2022. nov. 9. 06:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Igen! Van egy ilyen fóbia is.

Engem iskolás koromban lefogtak és kínoztak kicsit, szerintem ettől alakult ki nálam.

2022. nov. 9. 13:11
 2/11 A kérdező kommentje:
És nem tudod esetleg mi ennek a neve?
2022. nov. 9. 13:24
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Nem találom, lehet, hogy rosszul emlékeztem és nincs külön neve?! Pedig kellene szerintem!

Itt van egy nagy lista a fóbiákról:

[link]

2022. nov. 9. 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Asszem megvan, legalább angolul: [link]
2022. nov. 9. 14:22
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm sokat segítettél
2022. nov. 9. 14:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Szívesen, nekem se árt, ha tudom!
2022. nov. 9. 14:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Én csak akkor, hogyha olyan teszi, akit nem ismerek.

Amikor a barátom fog le, az pl izgató, mert tényleg bármit megtehet velem DE tudom, hogy nem él vele vissza, tehát nem azért fog le, hogy aztán megkínozzon.

Egy idegennél én is rettegnék, mert neki valószínűleg nem jók a szándékai, sőt.

2022. nov. 10. 09:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos nem csak idegennél akárki próbál lefogni ha ismerem ha nem rosszul leszek folytogató érzés kerülget és rettegek a gyomrom görcsbe szorul és alig kapok levegőt
2022. nov. 10. 10:03
 9/11 anonim ***** válasza:
és volt valami ilyen élményed, akár régen?
2022. nov. 10. 10:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem én is gondoltam ilyenre hogy esetleg valamilyen trauma miatt de nem történt semmi sem egyszerűen mindig megvolt ez a rettegés és nem tudom mi válthatta ki nálam.
2022. nov. 10. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!