Mi az oka annak, amiért valaki egy rossz szakember?
Figyelt kérdés
Mint mindenhol, a pszichiáterek és terapeuták között is vannak jó meg rossz szakemberek. Az utóbbit viszont nem értem. Néha olyan sztorikat hallok, amik még úgy is kemények, ha kicsit eltúlozzák őket, hiszen egy pszichiátertől vagy terapeutától elvárható, hogy értelmes legyen. Nem fér a fejembe, hogy hogy fordulhat elő mégis olyan, hogy pl. félrediagnosztizál, nem bánik tisztelettel a páciensekkel, nagyképű. Tudom, hogy van ilyen, már csak a nagy számok törvénye miatt is, de nem értem az okát, ha belegondolunk, ezek a szakemberek éveket, ha nem évtizedeket áldoztak fel az életükből arra, hogy ilyen munkát dolgozhassanak.2022. nov. 7. 17:04
1/3 Phoney 

válasza:

Ugyanaz az oka, mint bármilyen más szakembereknél. Tehetségtelen és/vagy felkészületlen. Nem biztos, hogy érdemben áldoz a fejlődésre. "Elvárható", hogy értelmes legyen, csak hát ha nem jelentkezik elég sok nagyonértelmes ember ember a képzésre, akkor lesznek nem annyira értelmesek is... különösen, ha friss diplomával még "értelmes" volt, de aztán kiégett.
2/3 anonim 

válasza:

Egészen egyszerű tojnak bele, mint az emberek altalaban. A penzt igy is ugy is megkapja ha jol banik veled/ jol kezel ha nem. Nagyon sokan nem azert végzik el ezt a szakmat higy segítsenek. Hanem mert jol hangzik es nagyon jol kereshet vele, es reven emberek m8ndig lesznek problemakkal nem számít ha lecsetelik hisz jon helyette 3 masik. A naptár mindig tele o meg jol el. Hiszen csak emberek ok is... Ugyan ugy komplexusokkal bajokkal es problemakkal. Ismertem olyan sracot aki ezt tanulta, mikozben neki lett volna ra olyan szinten szüksége mint senki masnak. Most elvégzi szerinted mit fog muvelni massal... De nagyon sok fele egyen va koztuk kit ez kit az tesz joval vagy rossza.
3/3 anonim 

válasza:

A végzettséget igazoló bizonyítványt akkor kapja meg, ha átmegy a vizsgákon, azaz tudja a tankönyvi tananyagot. A való életben meg emberi problémákat kell megoldania személyre szabottan és a páciens által adott "osztályzat" nem számít, a páciens nem buktatja meg, nem küldi vizsga ismétlésre. Még jogilag sem igen léphet fel, mert sokszor el sem jut a bíróságra egy orvosi műhiba- vagy kártérítési per, mivel annyira bonyolult és szövevényes a jogi út a "szakértőkkel" és a költségekkel. Így aztán a kóklerek is megélnek az emberi kor végső határáig a kóklerségükkel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!