Biztos hogy borderline vagyok?
Ha a borderline személyiségzavar minden pontja igaz rám esélyes, hogy az vagyok?
Rettegek az elhagyástól, még azt is nehezen viselem ha a férjem 1 estét külön van sőt azt is, ha előbb lefekszik aludni mint én, gyűlölök magamban lenni.
Az emberekkel úgy vagyok hogy vagy imádom vagy gyűlölöm őket. Bármi apró cseprő dolog miatt meg tudok valakit gyűlölni hetekre, munkahelyen is, családban is, barátok közt is. Pl valaki mond egy nekem nem tetsző poént, lemond egy programot, ellent mond nekem valamiben, leszól egy zenét amit szeretek akkor gyűlölöm. Sokan mondják is hogy hogy nézek rájuk..
Az önértékelésem nulla, gyűlölöm magam, néha a saját nemiségemet se szeretem, amúgy abszolut heteroszexuális vagyok sokszor mégsem érzem magam nőnek..
Vannak impulzív zavaraim, vásárlásmánia, falásrohamok, néha szerhasználat
Rengetegszer van öngyilkos késztetésem, sokat fantáziálok róla, sokat mondogatom is mindenkinek, hogy vonat elé ugrok.. régen vágdostam magam, az alkarok és a kézfejem, ritkán a lábam, ezt viszont évekkel ezelőtt abbahagytam valamiért..régen a páromat is próbáltam magamhoz láncolni látványos vagdosásokkal, ablakon kiugrok ha elmész zsarolásokkal..
A hangulatom egy napom belül is változó, néha nevetek órákig, jó a kedvem, aztán egy óra múlva sírok a wc-ben elbújva..munkahelyen is
Nehezen tudom magam tűrtőztetni, bármi miatt tudok plafonon lenni, pl nem kapok meg egy emailt időben, emiatt öngyilkosságon jár a fejem, vagy múltkor elhagytam a kesztyűm ami nem egy nagy tétel, 2 napig emiatt voltam idegbeteg, de azon is az tudok lenni ha a körmös azt mondja menjek már egy órával később az időpontomra..más ezeken átlép, de én ilyenek miatt sírni tudok, üvöltenék, szorongok...ha valami kicsit komolyabb gondom van aludni se tudok az idegtől... Egy eltört bögre miatt is tudok tombolni, képes vagyok a sajat fejem ütni vagy a falat..
Van üldözési mániám is néha, tuti el akarnak hagyni,tuti ki akarnak rúgni, tuti rajtam nevetnek..
Gyakran van ürességérzetem, olyan szinten hogy fáj a mellkasok tőle, nem érdekel semmi és senki csak mennék neki a világnak..
Ahogy olvasgattam ezek hasonlóak a borderline tüneteihez
30 éves vagyok, kb 17 eves korom ota van ez
Alkoholista családban nőttem fel, de a tesóm is, ő normális..
Kezdek ebbe belefáradni
A barátaim szerint ez csak hiszti, több barátnőm is ezt mondta, csak embereljem meg magam..
De ugy érzem nem megy
Félel hogy rámegy erre a házasságom, a gyerekemmel való viszonyom, a jó munkám.
Valóban hiszti vagy keressek egy szakembert?
Ezt én is olvastam..
Bírom, persze, ha meg nem ölöm magam.
De a kérdés jobban aggaszt hogy a gyerekem milyen anya mellett nő fel,ő bírja e. Vele próbálok normális lenni,de voltak már előtte is dührohamaim.
A borderline zavar nem egyenlő a hisztivel.
Már csak azért sem mert sok borderline betegnek nem szokása hisztizni. Mégcsak nem is panaszkodik.
Nagyon is esélyes a bpd vagy mai szakszóval az érzelmileg labilis személyiségzavar, de egyelőre (diagnózis nélkül) csak annyi biztos, hogy segítségre van szükséged, fordulj minél előbb szakemberhez. Aki hisztiről beszél, nem ért hozzá! Az önsegítő könyvek ilyen súlyos helyzetben nem érnek semmit.
1-es, igaz, hogy a bpd sok esetben (nem mindenkinél) enyhül, de többnyire 40 felett, a kérdező pedig még csak harminc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!